Samsung NX1000, aparat foto mirrorless

Actualizare: NX1000 are acum o reducere de preț de 1000 lei.

Actualizare 9.05.2013: NX1000 are acum un preț de 1399 lei, iar tu economisești undeva la 900 de lei. Profită!

Actualizare 30.04.2013: În acest moment NX1000 (20.3 MP, Obiectiv 20-50mm, Black) vine la un preț de 2.099 lei deoarece are o reducere de 200 lei, iar de banii economisiți poți lua un card compatibil.

Oferta a expirat. Actualizare 25.03.2013: Aparatul Samsung NX1000 s-a ieftinit cu 100 lei, iar în momentul de față se dă un cadou (o tabletă Samsung Galaxy Tab2 P3110, White). De reducere poți lua un card Samsung SDHC 16GB, Class 6.

Articolul din 16.10.2013:
Acest aparat foto mirrorless Samsung NX1000 e un model inteligent destul de performant pentru dimensiunile sale și din păcate nu e vorba de Galaxy Camera (gadgetul hibrid – cameră+telefon). Acest model de 20MP e disponibil în culorile alb, negru și roz, însă pe negru îi stă cel mai bine. Dacă nu știați aceste tipuri de aparate foto, sunt o combinație între un model digital și un DSLR. Deci veți avea calitate DSLR într-un model compact  și portabil. Se observă că are un corp mic și un obiectiv care pot spune că face toți banii. Se adresează atât amatorilor cât și fotografilor mai avansați care vor calitate la dimensiuni reduse. Întradevăr, e mai scump decât un model mai profesional dar nu veți regreta alegerea făcută. NX1000 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Ecranul

Specificații tehnice

Samsung NX1000 nu are un blitz integrat ci unul extern care e inclus în pachet. Senzorul e unul de 20.3 MP și obiectul e unul de 20-50 mm. E un obiectiv destul de mare pentru un corp așa de mic, însă calitatea e mult superioară modelelor digitale. Pe partea de captare imagine poate captura 8 cadre pe secundă, are sensibilitate ISO 100-12800, poate realiza fotografii în diverse formate, are balans alb cu diverse presetări, efecte foto dar și declanșare automată.

Vine cu o baterie proprie care oferă vreo 160 minute de filmare și poate realiza circa 320 cadre. Aceasta e una de tip Li-Ion și astfel de baterii sunt la modă deoarece le înlocuiesc pe cele alcaline. Ca și conectivitate are următoarele ieșiri: HDMI, USB 2.0 și ieșire AV. Ieșirea HDMI e foarte importantă deoarece filmează 1080p și astfel puteți să o conectați la un televizor foarte performant pentru vizionarea filmărilor sau a fotografiilor. Ecranul nu e unul tactil și e evident acest aspect deoarece vine cu butoane fizice în partea dreaptă.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: în cutie veți găsi și un blitz de care aveți nevoie atunci când fotografiați la luminozitate foarte scăzută, Wi-Fi integrat, vine cu multe funcții (Panoramă 3D, i-Function 2.0 …), robustă și filmează decent (se poate observa sus).

Minusuri: nu e accesibil.

Concluzie

Acest Samsung NX1000 e unul dintre puținele modele oferite de acest producător și aștept cu nerăbdare modelul Galaxy Camera care din păcate va fi mai scump decât acesta. Însă, dacă vreți un gadget 2 în 1, trebuie să faceți un efort financiar. Jos am pus despachetarea sa:

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Samsung NX1000, aparat foto mirrorless”

  1. Rog precizare cel mai bun obiectiv 200, 300 raport calitate pret pentru nx1000 .multumesc anticipat

  2. Te-as contrazice la faza ca nu este accesibil. Avand in vedere ca poate face fotografii profi, eu zic ca este. Un DSLR middle poate ajungela 40 de milioane, pe cand asta este in jur de 25. Acum, depinde si de buzunar:)

  3. Buna! Intentionez si eu sa imi cumpar un aparat foto, primul, sunt novice, si ma intereseaza tipul de alimentare al aparatului. Citeam pe undeva ca cele cu baterii dupa o vreme nu mai sunt prea functionabile, rezistand aproximativ cu 70% mai putin decat la inceput.

    Si tot cu ocazia asta, vreau sa te intreb daca aparatul acesta merita 1300RON, sau sa mai pun ceva bani si sa iau ceva mai bun? Dar daca acesta e ok pentru cineva fara experienta, fara prea mari pretentii, ma voi limita la el.

    Astept raspunsul tau!

  4. Acest aparat e unul cu acumulator, iar acesta ține undeva la 320 cadre. Există posibilitatea achiziționării unor acumulatori de rezervă dacă ești de părere că nu îți ajung câteva zile.
    Eu zic că e un aparat bun, însă acumulatorul nu ține la fel de mult ca la Fujifilm FinePix S4000. După cum ziceam poți cumpăra acumulatori de rezervă sau de tip extended.

Comentariile sunt închise.