Sony NEX-3NL, mirrorless cu obiectiv 16-50 mm

Acest aparat foto mirrorless Sony NEX-3NL e unul dintre multe camere foto de pe piață cu corp compact, însă spre deosebire de cele digitale acesta re un obiectiv interschimbabil. Adică puteți pune un obiectiv mai mic sau mai mare în funcție de bugetul vostru ori preferințe. Din fericire, toate aceste mirrorless-uri vin cu obiectiv inclus iar în cazul acestui model e unul model – de 16-50 mm. Dacă vi se pare prea mare pentru a fi transportat, puteți detașa fără probleme obiectivul iar corpul îl puteți introduce într-o geantă mai mică. Calitatea foto e superioară celei oferite de aparatele digitale dar tot nu se compară cu cea oferită de DSLR-uri (e undeva între cele două). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Principalul avantaj oferit de acest aparat e portabilitatea sau diemnsiunea redusă a corpului. Decipoate fi manevrat ușor și țintu cu o singură mână.

Fără obiectiv
Fără obiectiv

Ecranul
Ecranul

Specificații tehnice

Are un senzor excepțional pentru fotografierea în condiții de luminozitate scăzută – Exmor R. Acel senzor are o rezoluție de 16MP pentru a obține cea mai bună calitate. Am observat că e dotat cu un blitz de tip pop-up și e mai bun decât alte blitz-uri (cele clasice).

Pe partea de control al fotografiei are caracteristici foarte bune și multe funcții. Cardurile suportate sunt cele uzuale, adică care le suportă și alte aparate foto Sony. Având în vedere că filmează FullHD, mi se pare normal ca să aibă și ieșire HDMI (pentru a-l conecta la un ecran 1080p – televizor ori monitor). E importantă și autonomia bateriei sale deoarece mai mult ca sigur îl veți folosi și pentru a filma. Această autonomie e unde la 450 de cadre, deci peste medie. Ecranul de 3 inci e destul de util chiar dacă aparatul nu are și vizor, deoarece e vorba de unul rabatabil.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie mare, ecran rabatabil de 3 inci, senzor Exmor R, multe opțiuni, meniu prietenos, filmează FullHD și multe altele.

Minusuri:

Concluzie

Acest Sony NEX-3NL e unul dintre noile aparate foto de la Sony care impresionează prin fiabilitate, performanță și calitate. Dar și restul modelelor sunt alegeri bune în special că toate vin cu același tip de montură – E. Astfel dacă ați mai avut un aparat tot de la Sony, puteți păstra obiectivul anterior (în caz că a fost mai performant sau mai compact decât a acestui model) și să-l montați la acesta.

Te-ar mai putea interesa