Nokia E72

Telefonul mobil Nokia E72 Zodium Black este un mobil special conceput pentru mesagerie e-mail sau IM care vine în mai multe culori cum ar fi Zodium Black (negru), maro şi violet. Vine ca o altenativă mult mai dotată la Nokia C3 şi pot spune că impresionează prin dotările de care dispune. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi vă daţi seama că este mai mult un telefon pentru oameni de afaceri.

Caracteristici principale

Cu Nokia E72 ai parte de mesagerie la cel mai înalt nivel deoarece ai acces la aplicaţii IM (instant messaging) şi e-mail ca Exchange şi IBM Lotus Notes, şi la conturi de pe yahoo, gmail, hotmail etc. Are tasta Optical Navi Key care vă ajută să navigaţi rapid pe pagini web, e-mail-uri, meniuri şi altele. Este un telefon cu care vă puteţi conecta la Internet prin 3G (mai bine supus 3,5G) sau Wi-Fi.

Poze

De sus
Din lateral

Specificaţii tehnice

Nokia E72 este un telefon inteligent, dar nu are ecran senzitiv. În schimb are tastatură qwerty şi standard, şi acces la reţeaua 3G. Vine la pachet cu un procesor ARM de 600 megaherţi şi handsfree incorporat. Greutatea nu e mare, ci este de puţin peste 100 grame. Sistemul de operare este Symbian versiunea 9.3 şi este un sistem de operare cu care îţi faci treaba. Nu este Android, dar până la urmă cu un telefon contează să-ţi faci treaba şi nu contează aşa de mult OS-ul. Are memorie internă de 250 mega care poate fi extinsă prin carduri de tip microSD de până la 16 giga. Ca orice telefon inteligent şi acesta are memorie RAM, iar acesta are 128 de mega.

Ecranul este unul de 2,4 inci care poate reda 16 milioane de culori la o rezoluţie de 320 pe 240 pixeli. Nu e mare, dar este bun. Pe partea de conectivitate Nokia E72 Zodium Black stă destul de bine deoarece are GPS, GPRS clasa 32, bluetooth, wireless, micro USB, jack pentru căşti şi acces la reţeaua 3G. Pe partea foto video Nokia E72 are cameră de 5 megapixeli cu bliţ LED integrat care are o rezoluţie video de 640 pe 480 pixeli. Nokia E72 vine cu o mulţime de programe şi cu un card microSD de 4 giga cadou de la Nokia.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, este conceput special pentru mesagerie şi este unul dintre cele mai bune telefoane de acest gen de pe piaţă
Contra: nu are ecran cu suport touch, iar display-ul e cam mic.

Preţuri

Costă 1099 lei şi eu zic că nu e mult având în vedere că este un telefon special pentru mesagerie, iar HTC ChaCha care est e o alternativă de la HTC are un preţ mai mare.

Concluzie

Dacă eşti o persoană care foloseşte mult mesageria electoinică sau IM atunci acest telefon mobil Nokia E72 Zodium Black ar fi unul dintre cele mai bune telefoane pentru aceste sarcini.

Te-ar mai putea interesa