Nokia C5

Dacă sunteţi fan Nokia şi doriţi un telefon bun, telefonul mobil Nokia C5 5MP Refresh Warm Grey are cel mai bun raport calitate/preţ şi nu e un model foarte complex şi scump. Acesta vine ca o alternativă fără ecran tactil la Nokia C5-03. După cum vedeţi arată foarte bine iar specificaţiile tehnice sunt oarecum decente. Nu este un un telefon sport dar e unul destul de solid şi deci puteţi să-l luaţi pe oriunde fără să vă faceţi griji că-l stricaţi. Acesta vine în mai multe culori dar cel din poze (Refresh Warm Grey) cred că arată cel mai bine, că alb nu-i prea stă bine. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi nu este un preţ prea mare deoarece vine cu sistem de operare Symbian.

Poze

Ce conţine pachetul
Mai de aproape

Specificații tehnice

Cântăreşte undeva la 89 de grame deci e foarte uşor. Ecranul TFT poate să reproducă 16 milioane de culori. Acesta are o rezoluţie de 240 cu 320 pixeli, o diagonală de 2.2 inci şi nu e unul tactil cu accelerometru şi alte chestii. Vine cu sistem de operare Symbian versiunea 9.3 deci nu este un smartphone.

Pe partea de multimedia are difuzoare stereo, mufă pentru căşti şi o cameră de 3.25 MP cu blitz de tip LED şi cu aceasta se pot realiza fotografii la rezoluţii de până în 2048 cu 1536 pixeli. Aceasta cameră foto poate filma la calitate VGA cu 15 fps. Pe partea de conectivitate are ieşire microUSB 2.0 pentru cablul de date.

Pe partea de comunicaţii are bluetooth 2.0 cu A2DP, GPRS şi EDGE clasa 32, 3G HSDPA cu 10.2 Mbps şi  HSUPA şi 2 Mbps. Pe partea de memorie Nokia C5 are o memorie internă de 50 MB şi una RAM de 128 MB. Memoria internă poate fi upgradată cu un card de tip microSD de până în 16 GB şi s-ar putea să fie unul de 2 gigag inclus (depinde de magazin dar şi aşa nu e scump).

Ca şi caracteristici speciale are: cameră video secundară VGA, procesor de 600 MHz, browser WAP 2.0/HTML/xHTML, radio FM cu RDS, GPS cu suport A-GPS, player media, aplicaţii pentru reţele de socializare şi multe altele.

Acumulatorul Li-Ion are o autonomie decentă datorită faptului că e de 1050 mAh. Mai precis scoate o autonomie de 12 de convorbiri şi 630 de ore în stand by, iar la muzică se poate asculta circa 34 de ore.

Păreri pro și contra achiziției

Acest C5 e destul de dotat după cum vedeţi şi deci preţul de mai sus nu mai pare aşa de mare.

Având în vedere că nu este un smartphone nu are nici Wi-Fi şi nici un ecran prea mare.

Concluzie

Acest Nokia C5 e un model reuşit din cele mai multe puncte de vedere deci se putea şi mai bine.

Te-ar mai putea interesa