Nokia 309 Asha

Cei de la Nokia au scos un nou model de top care e Nokia 309 Asha. Nu e smartphone, dar bateria sa ține mult, nu costă mult și are multe caracteristici utile. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi → care e foarte bun în opinia mea și ca o alternativă pentru cei pasionați de scris e 201 Asha. E un telefon făcut pentru a fi util și ieftin, și din această cauză nu are suport 3G, NFC și alte chestii oarecum inutile pentru utilizatorul obișnuit.

Poze

Modelul Nokia Asha 309 vine pe white și black. Modelul alb e cel mai popular și chiar dacă are un ecran mare de 3 inci acest lucru nu afectează greutatea, aceasta fiind de undeva la 100 grame. Forma e una caracteristică dispozitivelor mobile de la Nokia și îți dai seama de la o distanță apreciabilă despre ce brand e vorba.

Cutia
Aparatul

Specificaţii tehnice

Modelul 309 nefiind un telefon inteligent nu are rost să vorbim despre procesor și memoria RAM deoarece nu sunt importante și adevărul e că nici nu sunt specificate de producător. Din moment ce nu are 3G are doar o cameră, adică pe cea principală care are 2MP. Din păcate aceasta nu filmează HD și nici măcar pe aproape.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul său e unul foarte mic; vine de la un brand european, iar acest lucru ne spune foarte multe despre calitatea telefonului; având wi-fi puteți să navigați pe Internet pe gratis dacă folosiți această conexiune aproape de un router wireless; navigarea pe web e destul de ok și asta trebuie mulțumit în principal browser-ului; ecranul e unul măricel cu o rezoluție ok; playerul integrat e unul foarte capabil de a reda o mulțime de tipuri de fișiere.
Contra: nu e Dual SIM, iar dacă vrei un telefon cu suport pentru două cartele atunci îți recomand 305 Asha.

Concluzie

În cazul în care vrei să faci un cadou cuiva care nu e neaparat pasionat de tehnologie și vreau un telefon simplu atunci acesta cred că ar fi ok. Față de alte modele are ecran senzitiv și de aceea cred că manevrarea ar trebui să fie mai simplă și pentru seniori… în teorie. Pentru a vă face mai bine o părere despre cum arată telefonul și meniurile sale vă invit să vizionați preview-ul de alături care e unul destul de reușit.

Lasă un comentariu