Nikon D7000

Acest aparat foto DSLR Nikon D7000 este unul dintre cele mai bune și mai vândute alături de D5100, deși costă destul de mult. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Nu pot decât să spun că dacă vreţi un aparat profesionist sau cel mai bun atunci D7000 ar trebui să fie prima alegere.

Poze

Din faţă
Obiectiv

Specificaţii tehnice şi caracterstici principale

Nikon D7000 impresionează prin caracteristici cum ar fi senzorul CMOS de 16,2 megapixeli, motorul avansat de procesare a imagine numit EXPEED2, sensibilitatea ISO ridicată şi multe altele. Are 11 puncte de focalizare şi un blitz integrat care are mai multe moduri de lucru.

Senzorul CMOS de 16 megapixeli e unul dintre punctele forte ale acestui aparat şi vă garantez că va scoate imagini de cea mai bună calitate. Suportă carduri de memorie SD, SDHC şi SDXC. Pe patrea de conexiuni stă binişor deoarece are USB şi ieşire video. E dotat şi cu un ecran LCD de 3 inci pe care puteţi vedea rezultatul filmării şi fotografierii. Trebuie să ştiţi că acest aparat poate şi filma şi nu oricum, ci Full HD. Formatele în care sunt salvat clipurile sunt AVI, ia pozele sunt salvate RAW sau JPEG. A fost testat pe toate sistemele de operare Windows de la XP până la 7 şi mă gândesc că va merge şi pe Lion. Greutatea DSLR-ului de 780 grame, dar având în vedere că este unul dintre cele mai bune ale momentului nu cred că ne putem plânge de greutate.

Păreri pro şi contra

Pro: e numărul 1 printre DSLRuri, are un senzor de o rezoluţie apreciabilă, poate filma Full HD, are un ecran de 3 inci, suportă mai multe tipuri de carduri, vien cu multe tehnologii de ultimă generaţie şi poate fi adaptat în funcţie de nevoile dumneavoastră cu diferite obiective.
Contra: e cam scump.

Preţuri (cel mai mic preţ)

4299 lei este un preţ de plecare pentru acest aparat de fotografiat şi nu cred că în perioada următoare se va ieftini deoarece aparatele premium nu prea au tendinţa de a se ieftini. Ca alternative aş recomanda D5100, D3100 sau D3000. Toate 3 sun aparate de fotografiat profesioniste dar sunt mai ieftine decât modelul 7000.

Concluzie

Dacă eşti un fotograf profesionit sau unul în devenire şi cu bani mulţi în buzunar atunci prima alegere ar trebui să fie un aparat fotografic DSLR Nikon D7000. E un model nou şi sigur nu te va dezamăgi.

Te-ar mai putea interesa