MSI WindPad 100W-012EU

A apărut cât de curând o nouă tabletă PC cu sistem de operare Windows 7 și anume este vorba despre tableta MSI WindPad 100W-012EU care nu este o tabletă ieftină în comparație cu celelalte dar nici foarte scumpă. O alternativă mai ieftină e MSI WindPad 110W care vine cu procesor AMD. După cum știați tabletele cu sistem de operare Windows Mobile nu sunt atât de rapide, motiv pentru care au ceva mai multe resurse hardware pentru a se compara cu cele cu Android. Mai precis, aceasta tabletă PC are procesor destul de performant de la Intel model Atom Z560, 2 giga de RAM, placă video Intel GMA 500 și hard de tip SSD care are o capacitate de stocare. Dacă nu știați hard disk-uluri sunt precum memoriile flash dar ceva mult mai performante adică oferă un timp de acces de 0,1 ms, viteză de transfer/copiere/citire mult mai mare decât a hard disk-urilor Serial ATA 2 și sunt foarte silențioase (precum memoriile flash).

Ca oricare altă tabletă acest WindPad 100W se poate conecta la rețelele wireless prin Wi-Fi 802.11b/g/n și astfel puteți socializa cu prietenii sau naviga pur și simplu pe internet. Logarea la sistemul de operare se poate face fără parolă ci cu ajutorul aplicației MSI EasyFace2.0 care este un fel de Asus SmartLogon adică logarea se face cu ajutor camerei web principale care detectează fața utilizatorului. Vine cu cameră web dublă, ambele de 1.3 MP fie pentru a stoca amintiri plăcute alături de cei dragi fie pentru folosirea lor pentru a filma. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și mai are și alte specificații tehnice destul de interesante pe care le puteți găsi pe aceasta deoarece e una destul de bună. Pe acesta puteți instala și folosi aceleași programe ce le foloseați și pe PC sau laptop.

Ca oricare altă tabletă, WindPad 100W-012EU poate reda filme Full HD care le puteți viziona pe un ecran mai mare conectat la mini-HDMI-ul tabletei MSI. Având în vedere că tableta are o rezoluție 1024 cu 600 pixeli, nu veți vedea vreo diferență între filmele HD și cele Full HD pe aceasta. Cu ajutorul suportului Adobe Flash Player 10.1 navigarea pe web va fi o experiență unică. MSI WindPad 100W-012EU oferă un browser 3D pentru vizionarea fotografiilor și clipurilor.

Poze

Cameră web principală de 1.3 MP
Butoane pentru volum și OK. În lateral USB și alimentarea.
Ledurile și portul mini-HDMI, intrarea audio și cititorul de carduri

Specificații tehnice

WindPad 100W-012EU are procesor Intel Atom model Z530 care are tehnologie 45 nm, frecvență de 1,6 GHz, FSB 533 MHz și cache de 512 KB. Ecranul LCD este unul cu multi-touch cu o diagonală de 10.1 inci și o rezoluție de 1024 cu 600, adică aproape HD. Capacitatea memoriei RAM este de 2 giga de tip DDR2. Hard disk-ul de tip SSD are un spațiu generos de stocare, de 32 de giga.

Placa video Intel GMA 500 este una integrată destul de bună pentru redarea filmelor HD și Full HD, dar și a jocurilor 3D. Pe partea de multimedia, porturi și comunicații tableta MSI de 10 inci are tehnologie audio HD, camere web principală și secundară de 1.3 MP fiecare, cititor de carduri (MC, SD), un USB 2.0, ieșire audio, mini-HDMI, bluetooth și Wi-Fi.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: WindPad 100W are sistem de operare Windows 7, se mișcă foarte rapid datorită SSD-ului, suport Adobe Flash Player 10.1, redă clipuri Full HD, configurație bună și are o autonomie de lucru de circa 6 ore datorită bateriei de 2 celule.

Ca minusuri: chiar dacă MSI își laudă MSI WindPad 100W ca fiind una foarte ușoară, eu consider că este cam grea, de exemplu un Asus Transformer este cu 100 de grame mai ușor. Mai precis tableta MSI de 10 inci are 800 de grame.

Concluzie

WindPad 100W-012EU este o tabletă destul de performantă chiar dacă are o prezentare foarte slabă pe site-ul producătorului dând impresia unei tablete low-cost. Cred că aceasta este una dintre cele mai performante tablete cu Windows 7 chiar dacă nu pare la prima vedere așa. Iar cu timpul poate se va mai ieftinii. Mie îmi plac mai mult tabletele de 7 inci deoarece pot fi ținute mai ușor în mână și deci aștept o variantă de la MSI de 7 inci poate are sistem de operare Android.

Te-ar mai putea interesa