MSI GL73 8RD-255XRO, laptop cu tastatură de gaming Steelseries

Laptopul MSI GL73 8RD-255XRO e ceva mai mare decât restul variantelor și se vede foarte ușor din denumirea sa. Pentru cât costă, veți primi un procesor Coffee Lake cu 4 nuclee numit i5-8300H. Acesta nu e foarte cunoscut pentru că a apărut pe foarte puține laptopuri și e semnificativ mai bun decât anteriorul. Diferențe de performanțe ceva mai mari vom vedea la varianta cu i7 deoarece discutăm de un Six Core, doar că și prețul e cam piperat.

Se vede foarte bine construcția sa solidă și răcirea se face prin spatele său pentru ca să nu vă deranjeze când tastați. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acesta are noul i5 care e puțin mai bun decât anteriorul și se va vedea foarte bine în noile jocuri. Procesorul e destul de important indiferent ce veți face pe acest laptop și e bine să fie cât mai performant. Unele jocuri cer un procesor mai bun, iar altele au nevoie și de o placă video pe măsură. Placa video GTX 1050 Ti e cu 25% mai bună decât varianta simplă și nici nu aș recomanda una mai ieftină.

Se poate mări memorie la 16GB dacă jocurile care le jucați cer mai mult de 8GB. Există un slot liber pentru o instalare mai ușoară și nu veți rămâne cu o plăcuță în plus. Tot mai multe laptopuri au un hard disc și un SSD pentru ca aplicațiile să pornească mai bine, dar și datele se transferă ceva mai bine. Windows 10 se instalează ușor cu un stick USB, de aceea unitatea DVD devine inutilă.

Păreri pro și contra

Are o greutate redusă pentru un model de 17 inci, tastatura Steelseries e super ok, placa video se descurcă bine în multe jocuri, aveți posibilitatea să conectați un monitor 4K (DisplayPort), placă de rețea rapidă și USBuri 3.1. Am numai cuvinte de laudă pentru această serie care vine chiar și în variante cu ecran mai mic, însă nu cred că are sens să cheltuiți mai mult.

MSI GL73 8RD-255XRO oferă exact ce aveți nevoie și performanțele se vor menține constante datorită sistemului de răcire care e foarte eficient.

Te-ar mai putea interesa