Motorola A1680

Un telefon mobil nou lansat de Motorola și care a făcut furori prin Asia în special prin China este acest telefon mobil Motorola A1680 Silver care vine în două culori (Motorola A1680 Gold și Silver). Este un smartphone deoarece are sistem de operare Android 1.6 Donut și specificații tehnice destul de bune. La prima vedere (închis) ai impresia că Motorola A1680 este un telefon clasic, iar când îl deschizi ai impresia unui telefon cu clapetă. Ei bine, acea clapetă deservește mai mult ca o protecție pentru ecran. Pentru mine această protecție arată cam ciudată dar probabil cei de la Motorola au optat pentru ea pentru că nu prea mai aveau pe unde să pună logo-ul. După mine era suficient să-l pună pe spatele acestuia, imaginați-vă dacă nu venea cu acea „clapetă”, ce bine arăta…

Aceasta este o opinie personală și cred că nu ar trebui să judecăm un smartphone după aparențe în special că are capacitatea de a recunoaște scrisul de mână și vocea (pe engleză și chineză). Dacă vă gândiți să optați pentru Motorola A1680 atunci ar trebui să știți că are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe parcurs o să mai scadă probabil până la 800 de lei.

Poze

Închis
Deschis

Specificații tehnice

Motorola A1680 Silver are o greutate de circa 120 de grame. Ecranul AMOLED este unul tactil și reproduce 16 milioane de culori. Acesta re o rezoluție foarte mare de 480 cu 800 pixeli pentru o diagonală de 3.1 inci. Ca și caracteristici speciale are accelerometru pentru rotirea automată a ecranului și funcție de recunoaștere a scrisului de mână și a vocii (engleză și chineză). Memoria internă este de 128 MB, cea RAM de 256 MB și cea ROM de 512 MB. Dacă credeți că nu vă ajunge această memorie atunci puteți opta pentru un card microSD de până în 32 de giga.

Pe partea de porturi Motorola A1680 are mufă 3.5 mm și microUSB 2.0. Pe partea de comunicații Motorola A1680 Silver are GPRS clasa 10, EDGE clasa 12, 3G, bluetooth 2.0 și Wi-Fi. Camera foto/video are un senzor de 5 MP cu autofocus care face poze de până în 2592 cu 1944 pixeli și filmează la calitate CIF cu 15 fps. Procesorul Marvell PXA935 este unul destul de performant pentru Android-ul 1.6 Donut deoarece are o frecvență de 624 MHz și deci telefonul va răspunde instantaneu la comenzile utilizatorului. Acesta mai are radio FM, browser HTML, GPS, busolă digitală ș.a.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: Motorola A1680 are un design elegant, cameră foto destul de bună, rezoluția ecranului este generoasă, autonomie de până la 6 ore în timpul convorbirilor și o săptămână în stand-by.

Ca minusuri: memorie internă cam mică, cam scump și este destul de greu, mai precis cu 20 de grame mai mult decât un telefon cu aceleași dimensiuni.

Concluzie

Acest telefon mobil Motorola A1680 Silver este un model care ar putea avea succes și la noi dar nu știu dacă va face față concurenței de la Sony Ericsson, Samsung sau LG.

Te-ar mai putea interesa