Mac Pro Two

Cei de la Apple au intrat pe piață din România cu acest sistem desktop PC Mac Pro Two care este unul foarte reușit atât la interior cât și la exterior. La partea de design putem spune că seamănă mult cu câțiva predecesori, aici mă refer la designul de „sită” din față. Sistemul de răcire este doar cu aer, deci fără lichide. Configurația este una de ultimă generație și anume Xeon X5650, hard de 1 tera, 6 giga de RAM, placă video 5770 și mai vine cu o mulțime de porturi și tehnologii utile (FireWire 800). Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și pot să spun că tehnologii și eleganța își au prețul. Alternative mai ieftine la acest model sunt: Apple MacPro TwoApple MacPro One și Mac Mini.

Poze

Din față
Periferice

Specificații tehnice

Mac Pro Two are două procesor Intel Xeon X5650 care au o frecvență de 2.6 GHz, cache de 12 MB, tehnologie Hyper-Threading cu până la 16 nuclee virtuale și este unul cu opt nuclee. Placa de bază are trei sloturi PCI Express 2.0 (unul x16 și două x4), Bluetooth 2.1 cu EDR și AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi3. Capacitatea memoriei RAM este de 6 giga la o frecvență de 1333 MHz. Spațiul de stocare al Hardului SATA II este de 1 tera și acesta are un buffer de 32 MB și o viteză de rotație de 7200. Unitatea Apple PC are o unitate optică DVD, o greutate de 18.5 kilograme și boxe interne. Placa video ATI Radeon HD 5770 are o memorie video de 1 giga GDD5 pe 128 de biți.

Ca și sistem de operare Mac Pro Two are Mac OS X versiunea 10.6 Snow Leopard. La capitolul porturi are intrare audio, două mufe RJ-45 pentru rețea și internet, intrare optică digitală, cinci USB-uri 2.0 o ieșire audio, un mini DisplayPort, patru FireWire 800 și microfon. Are periferice incluse (Magic mouse + tastatură Apple).

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: acest Mac Pro Two are periferice incluse marca Apple, sistemul este extrem de rapid, are un consum mic raportat la dotări și performanțe, o mulțime de tehnologii și dotări și are un sistem de operare foarte bun care include aplicații ca: iTunes, Quick Look, Time Machine, Spotlight, Spaces, Dashboard, iChat, Safari, Mail, Address Book, iCal, DVD Player, QuickTime, Front Row, Photo Booth, Xcode Developer Tools etc.

Ca minusuri: are un preț piperat sau mai degrabă cam prea mare.

Concluzie

Recunosc că nu sunt un fan al produselor Apple datorită prețului lor și al faptului că sunt obișnuit cu sistemul de operare Windows, dar trebuie să recunosc și că aceste produse sunt realizate din cele mai bune materiale, sunt realizate cu stil deci sunt elegante și îmi place logo-ul lor în special când luminează. În mare acest sistem desktop PC Mac Pro Two poate fi și un mic server pentru acasă dar și o „sculă” pentru jocuri, filme și multe altele. Dacă aveți de gând să vă luați un astfel de PC atunci mă gândesc că veți opta și pentru un monitor tot de la acest producător, că doar așa se cuvine :), Apple până la capăt!

Te-ar mai putea interesa