Linksys EA6500

Routerul wireless Linksys EA6500 poate fi achiziționat în momentul de față alături de Linksys Wireless-AC Universal Media Connector WUMC710. Dacă îl luați individual atunci vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », dar poate că ar fi bine să luați pachetul promo despre care ziceam anterior. Pe lângă faptul că are antenă integrată, rata de transfer este excelentă fiind de 1300 + 450 Mbps.
Un astfel de aparat e recomandarea mea pentru acele persoane care au mai multe calculatoare acasă. Și un router de 100 lei e bun, însă acesta va funcționa la potențial maxim și nici nu se va deconecta periodic cum e în cazul ruterelor normale. Cu ajutorul acestui aparat o să poți urmări divertisment la calitate maximă deoarece are bandă duală, adică dual band.

Poze

Din față
Porturile

Specificaţii tehnice

Linksys Smart Wi-Fi EA6500 vine cu puterea dual band și de aceea micile firme cred că îl vor aprecia. Vine cu patru porturi LAN și unul WAN, iar pe partea de securitate stă excelent deoarece are firewall și alte funcții de securitate. Dimensiunile sale sunt foarte reduse, iar greutatea e de undeva la 500 grame. Pe lângă wi-fi și porturile menționate mai sus acest router are și porturi USB… destul de utile zic eu.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e unul foarte bun; rata de transfer este excelentă atât prin LAN cât și wireless; are certificat DLNA; antena e una integrată, iar acest lucru te va ajuta foarte mult deoarece nu-ți va sta în cale și nici nu o să o rupi din greșeală; e optimizat pentru divertisment și de aceea cred că un televizor Smart TV se va conecta foarte rapid la el.
Contra: poate că prețul e cam măricel, însă destinația sa nu e un utilizator normal, ci unul care are nevoie de mai mult.

Concluzie

Dacă ești programator, ai o mică firmă ori deții mai multe calculatoare care se conectează la Internet în mod fără fir atunci ai nevoie de un router wireless cum e acesta. Prețul e mare la prima vedere, însă o să vezi că te va scuti de bătăi de cap și probleme inutile. Utilizarea sa nu e deloc complicată și nu trebuie să fi un geniu pentru a utiliza un astfel de router.

Te-ar mai putea interesa