LG Optimus G E973

Cel mai bun smartphone de la LG e modelul LG Optimus G E973, care inițial s-a zvonit că va fi noul Google Nexus. Ei bine, nici nu e departe de Nexus 4 deoarece are caracteristici similare. Având în vedere că prețul e cu 200 de euro mai mare, trebuie să aducă ceva în plus: cameră foto de 13MP, suport flash (datorită Androidului 4.0.4), interfață Optimus versiunea 3.0 și spațiu de stocare de 32GB. Nu știu dacă are rost să dați acei bani în plus în special că modelele mai rotunjite cum e Nexus 4, sunt mai confortabile în mână.

E ceva mai subțire decât modelul concurent – cu 0.6 mm, dar e mai greu cu 6 grame. E un model High End cu procesor Quad Core Krait de 1.5 GHz, 2GB RAM, ecran HD de 4.7 inci IPS și tehnologie audio mai bună (Dolby mobile sound). Deci e numai bun pentru cei care ascultă des muzică în căști. Personal, aș merge pe Nexus și anume varianta de 16GB deoarece nu aș avea nevoie de o cameră foto așa de performantă, iar ecranul e relativ același. Alte modele care pot fi luate în considerare sunt Galaxy S3 și Xperia Z. Prețul său va fi undeva la 2.500 lei.

Poze

Din față
Din față
Doar 8.5 mm
Doar 8.5 mm

Specificații tehnice

Dimensiunile sale sunt decente pentru un smartphone cu ecran de 4.7 inci. E unul HD de tip Tru HD IPS+LCD de tip multitouch. Se observă noua interfață Optimus UI v3.0, care se găsește și pe alte modele noi. Îmi place foarte mult lock screen-ul animat tipic acestei versiuni. Pe partea de memorie nu e dotat cu card reader, dar are o memorie internă de 32GB și o memorie RAM de 2GB.

LG E973 are toate tehnologiile standard wireless  dar aduce și NFC. Camera foto poate să difere în funcție de piață, însă pentru Europa e de 13MP cu filmare 1080p la 30 fps. Are și o cameră foto secundară de 1.3 Mp care e ideală pentru video convorbiri pe Skype ori Facebook. Producătorul promite un upgrade la 4.1.2 Jelly Bean, însă până atunci aveți la dispoziție versiunea 4.0.4 ICS.

Procesorul cu patru nuclee de 1.5 GHz e decent pentru noile apariții din lumea jocurilor în special că e însoți de unul grafic denumit Adreno 320. Bateria de 2100 mAh e decentă pentru un telefon însă avend în vedere componentele hardware, era ideală una mai mare. Oferă o autonomie maximă în stand-by de 335 ore și 15 ore de convorbiri.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cameră foto decentă, memorie RAM suficientă, construcție robustă, unghiuri bune de vizibilitate, ecran destul mare pentru jocuri, filme ori navigare web.

Minusuri: e destul de scump, nu are cititor de carduri și nici Jelly Bean.

Concluzie

Acest LG Optimus G e un model mult așteptat chiar și în România deoarece promite performanțe ridicate în special pe partea de jocuri, deci nu văd de ce ați mai opta pentru o consolă gen PS Vita. jos am pus o prezentare a sa și se observă că e disponibil și pe alb (doar spatele și marginea diferă):

Lasă un comentariu