LG 29EA73, monitor LED IPS Ultra wide de 29 inci

Monitoarele LED cu aspect 21 pe 9 sunt tot mai populare deoarece tind să înlocuiască două monitoare și spațiul ocupat e ceva mia mic. LG 29EA73 e un astfel de monitor dar cu diagonală de 29 inci, panou IPS și multe intrări video. E acel gen de monitor care poate fi folosit pentru editare, proiectare ori multitasking. E perfect pentru cei ce țin mai multe ferestre pornite și nu au suficient spațiu de lucru pe desktop. Rezoluția ecranului e una corespunzătoare, iar dacă vi se pare prea lat acest model, e bine să-l montați pe perete. Kitul de montare e cel cu care ne-am obișnuit – VESA 100. Prețul mi se pare foarte bun ținând cont că e aproape cât două monitoare de 19 inci unul lângă altul.

Alternative există de la diverse branduri dar și de la acest brand. Alegerea e a vostră dar majoritatea sunt așa de mari. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Monitorul
Monitorul

Chiar dacă o diagonală de 29 de inci pare imensă, nu e chiar așa deoarece aspectul ecranului e 21 pe 9. Deci doar în lățime e mai mare, iar comparând cu alte monitoare, pare a fi aproape două monitoare de 19 inci puse unul lângă altul. Ca și caracteristici de imagine are timp de răspuns de 5 ms, rezoluție 2560 cu 1080 pixeli, aspect 21 cu 9, luminozitate de 300 cd/mp, unghiuri de 178 grade, refresh bun etc.

Facilitățile oferite sunt cele cunoscute dar oferă și difuzoare de 14 W (7 W fiecare) și montare de tip 100 cu 100 mm. Ca și intrări video are DVI, patru USBuri, DisplayPort și două HDMI-uri. Deci dacă nu aveți acele tipuri de porturi, puteți alege o placă video mai performantă. Atât HDMI-ul cât și DisplayPortul oferă aceeași calitate video, doar VGA-ul limitează calitatea la 720p.

Plusuri: ramă îngustă, bun pentru a-l conecta și la laptopuri Apple, multe porturi, funcția MHL, calitatea imaginii și difuzoarele sale de 7 W.
Minusuri: nu e accesibil.

LG 29EA73 e o alegere bună pentru cei care lucrează la birou și vor mai mult spațiu pe ecran. Pe un ecran wide nu e chiar așa de grozav, dar pe unul ultra wide se poate observa că spațiul de lucru e generos. O prezentare a acestui model e în partea de jos și cu ajutorul ei veți vedea cât de util poate fi. Dacă nu aveți un desktop performant, nu-i nici o problemă, poate fi conectat fără nici o problemă și la un laptop.

Te-ar mai putea interesa