Lenovo V130-15IKB, laptop cu Intel și placă video dedicată

Acest Lenovo V130-15IKB e disponibil în mai multe configurații, însă eu nu aș alege cea mai ieftină pentru că va fi un laptop care îl veți folosi mulți ani. Nu cred că veți juca multe jocuri pe el pentru că nu e vorba de o serie de gaming, însă diferența de preț e foarte mică în unul office (doar cu placă video Intel) și unul multimedia. Deci, prețul va fi diferit de la un model la altul, însă eu aș opta pentru cel cu Core i3 sau Core i5, în funcție de disponibilitate și restul hardware-ului.

Laptopul arată excelent din poze, însă realitate arată chiar mai bine datorită finisajului și culorii – Iron Grey. Astfel are un design mai premium care va fi apreciat de cei din jur. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Trebuie apreciat faptul că are o greutate de numai 1.8 kg, însă  nu s-a renunțat la unitatea optică. E echipat cu un ecran 1080p, astfel detaliile sun ceva mai numeroase pe ecran și nu mai trebuie să dați zoom pentru fiecare detaliu care l-ați observat. Laptopul acesta suportă chiar și SSD în cazul în care ați ales o variantă cu HDD, iar viteza de citire nu vă e pe plac.

Placa video dedicată devine utilă când vreți să rulați conținut 3D ori de calitate superioară pe un ecran mare.

Păreri pro și contra

Autonomia sa poate atinge chiar 6 ore în modul economic, însă eu l-aș ține conectat la priză cât îl țineți pe birou. Dotările sunt foarte bune și aici mă refer la porturi, difuzoare și cititorul de carduri. Să nu uităm nici de tehnologiile fără fir care reduc numărul de cabluri de pe birou. Astfel, se poate conecta orice periferic wireless la acesta sau puteți realiza o conexiune fără fir la internet. Bineînțeles, aveți nevoie și de un router performant și să nu vă zgârciți pentru că poate veți conecta și alte gadgeturi la el (telefoane, TV și tablete).

Lenovo V130-15IKB e accesibil pentru că software-ul de pe el e Free DOS, iar voi trebuie să puneți Windows 10 pentru a avea drivere compatibile.

Te-ar mai putea interesa