Lenovo ThinkPad T430u

Laptopul Lenovo ThinkPad T430u e unul dintre modele acestui producător care au fost prezentate anul acesta la CES deci nu puteți avea pretenții la Windows 8. Și așa nu e prea mare diferență între 7 și 8, având în vedere că laptopul e unul business deci nu are nevoie de acea interfață. Se adresează celor care vor un plus de securitate asupra datelor stocate pe hard, fiabilitate dar și performanță. Vine cu un i5 Ivy Bridge dar nu unul obișnuit ci unul cu frecvență scăzută. Acest ThinkPad T430u are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Închis

Specificații tehnice

După cum am precizat anterior, procesorul Core i5-3317Ude 1.7 GHz e mai bun pentru laptopurile office deoarece e superior celor Pentium sau Core i3. La un așa laptop nu i-aș vedea rostul unui Core i7. E evident că are un ecran de 14 inci care e mat și destul de bun datorită rezoluției HD. Deci când vă plictisiți, puteți viziona filme la calitate maximă 720p, iar prin portul HDMI puteți viziona filme FullHD pe un TV sau monitor.

Pe partea de memorie vine cu un SSD pe care se află sistemul de operare, astfel va porni destul de repede și același lucru se va întâmpla cu aplicațiile instalate (adică vor porni instantaneu). Cât despre memoria sa de stocare a datelor, adică hard disk, e un SATA de 500GB. Memoria RAM e decentă pentru a vă oferi un multitasking excelent – 4GB la o frecvență de 1600MHz.

Poate fi și un media player portabil funcțional și portabil datorită următoarelor dotări: difuzoare stereo, card reader, cameră web HD, HDMI, DisplyPort, USB, bluetooth etc. Chiar dacă are doar 3 celule, mod economic laptopul poate atinge 6-7 ore. Se datorează setărilor făcute dar și pentru că are un astfel de procesor. Nu cred că ar avea rost să schimbați sistemul de operare deoarece e pe 64 de biți, însă dacă chiar vreți să faceți acest lucru, o puteți face prin intermediul portului USB.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie generoasă în mod office, cititor de amprentă, tastatură antistropi,  e robust, pornește rapid (are SSD) și Core i5.

Minusuri: nu oricine și-l permite.

Concluzie

Lenovo ThinkPad T430u e un gadget perfect pentru cei care călătoresc și vor ca datele stocate să fie în siguranță. Sunt multe modele oferite de acest producător care probabil v-ar interesa, de aceea cea mai bună alegere e în funcție de necesitățile voastre și buget. Jos am pus o prezentare a sa:

Te-ar mai putea interesa