Lenovo IdeaPad Z510, laptop gaming

Lenovo IdeaPad Z510 e o alegere performantă pentru cei pasionați de jocuri și nu numai. Seriile Z de la acest brand sunt cunoscute pentru configurațiile ceva mai bune însă un punct mai slab e autonomia. Spun asta deoarece s-a dorit o greutate mai redusă prin introducere unei baterii mai mici (4 celule). Totuși prețul s-a menținut într-un buget decent astfel ca orice gamer să și-l permită. Bineînțeles, doar portabilitatea e un punct forte, dacă ar fi să-l comparați cu un desktop. Pentru un desktop e nevoie și de un monitor, deci bugetul va fi tot cam același.

Prețul e bun din punctul meu de vedere având în vedere procesorul Core i7 Haswell, placa video GT 740M și memoria RAM de 8GB. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul Core i7-4702MQ de 2.2 GHz e unul superior altor modele, în special celor care au tehnologie de economisire a energie (la ultrabookuri ori laptopuri cu baterii mici). Ecranul de 15 inci e o alegere bună dacă nu vreți să vizionați filme de o distanță prea mare. Puteți viziona filme HD ori conținut media cu rezoluție inferior.

Memoria RAM de 8GB e una destul de bună adică nu cred că veți avea nevoie de mai multă memorie. Are un hard de 1TB care e suficient de spațios iar dacă nu vă place că nu e suficient de performant, îl puteți înlocui cu un SSD. Placa video GT 740M e una cu interfață 128 de biți și e cunoscută pentru performanțele ei superioare.

Ca și dotări are cele uzuale, dar și câteva speciale: cameră web HD, USB 3.0, bluetooth, baterie de 4 celule dar nu are tastatură iluminată (acesta ar putea fi un minus la un astfel de preț). Are doar Free DOS, dar puteți instala și Windows 8.1 dacă doriți (acum depinde ce drivere oferă producătorul). Recomand driverele de la producător și nu cele care se instalează printr-un simplu update al sistemului de operare. Autonomia e destul de mare pentru o baterie de 4 celule, bineînțeles, în mod economic.

Plusuri: e destul de performant, are doar 2.2 kg (aproape cât un ultrabook), arată bine, are bluetooth, hard generos, fiabilitate și bun pentru orice utilizator.
Minusuri: cred că prețul.

Lenovo IdeaPad Z510 e o alegere bună pentru cei care preferă să joace jocuri la detalii medii dar și maxime pe un gadget ceva mai mic. Pe partea de design, nu prea am ce comenta iar din clipul de jos cred că vă puteți face o idee despre cum ar arăta în realitate și cât de bun e.

Lasă un comentariu