Lenovo IdeaPad Z510 59-402130, laptop multimedia

Laptopul Lenovo IdeaPad Z510 59-402130 face parte dintr-o serie performantă (multimedia) și puteți vedea și voi că are componente hardware bune. Designul nu e același la fiecare serie, el diferă și în funcție de generație dar nu de fiecare dată. La acesta am observat un finisaj pe maro închis care scoate mai în evidență formele (nu ca și la acele pe negru). Poate fi folosit chiar și de cei pasionați de jocuri deoarece are un Core i7 performant din generația a 4-a, destulă memorie RAM și un hard generos. Placa video e una interesantă și bineînțeles mă refer la cea dedicată.

Având în vedere performanțele sale, nu putea fi foarte ieftin dar nici foarte scump deoarece are Free DOS. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

E vorba de un Core i7 Haswell model 4702MQ cu placă video integrată bună (eficiență mărită). Pentru jocuri vă recomand doar GT 740M deoarece are o memorie video proprie de 2GB. Ecranul e doar HD; pe când la modelele Y e 1080p. Oricum și diferența de preț e semnificativă și justificată. Chiar dacă are un HDD îl puteți înlocui cu un SSD.

Ecranul acestui laptop e de 15 inci adică e vorba de un laptop clasic ca și dimensiuni și greutate. Unele au baterii mai mici de aceea și greutatea sub media. La acesta e de 2.2 kg și se datorează acelei baterii de 4 celule. Autonomia nu e afectată cu mult, dar pentru acasă, vă recomand să-l conectați la priză.

Are 8 GB memorie RAM, un hard de 1TB și o placă video Intel. Cea dedicată e mai recomandată în special dacă țineți laptopul conectat la priză. Ca și dotări are cam tot că vă puteți dori și nu am ce să-i reproșez, doar că unele sunt chiar în plus (DVD și tastatură numerică). Instalarea Windowsului se poate face și cu un stick USB.

Plusuri: preț atractiv pentru ce oferă, design modern, greutate redusă (baterie de 4 celule), autonomie bună în mod office, configuracție performantă și nouă.
Minusuri: nu are.

Lenovo IdeaPad Z510 59-402130 nu e singurul model al acestei serii iar dacă vi se pare prea scump, alegeți unul cu Core i5. Nu veți găsi astfel de serii la prețuri foarte mici, dar există alte serii mai accesibile sau chiar și ultrabookuri.

Te-ar mai putea interesa