Lenovo IdeaPad Y570A

Un laptop foarte performant lansat cu ceva timp în urmă pe piața din România este Lenovo IdeaPad Y570A. Acesta este dotat cu un procesor Core i7 Sandy Bridge, placă video GT 550M, 4 giga de RAM și sistem de operare Windows 7. După cum observați arată mult cu modelul IdeaPad Z570A, care ar putea fi o alternativă. Diferențele de design le vom găsim doar la capac, și anume acesta are capac de culoare neagră cu o dungă roșie pe lateral. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». O altă alternativă la acest model ar putea fi un IdeaPad G570GH care este și el performant, vine cu design elegant și un preț mai accesibil.

Poze

Laptop Lenovo IdeaPad Y570A Z570A 2
Din lateral
Laptop Lenovo IdeaPad Y570A Z570A 1
Capac

Specificaţii tehnice

Procesorul este unul Intel Core i7 model 2630QM care are o frecvență minimă de 2 GHz, cache de 6 MB și tehnologie 32 nm. Ecranul LCD LED VibrantView are o diagonală de 15.6 inci și o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli. Memoria RAM DDR3 1333MHz are o capacitate de 4 giga dispusă pe un slot pentru ca un eventual upgrade să nu fie așa de costisitor.

Spațiul de stocare al hard disk-ului este de 750 de giga și acesta re o viteză de 5400 de rotații pe minut. Plca video dedicată nVIDIA GeForce GT 550M este o placă video pe 128 de biți și cu o memorie video de 1 giga GDDR5. Mai are și placa video integrată HD Graphics 3000 care poate fi folosită ori de câte ori nu vă jucați pentru o autonomie de lucru mai mare. Pe partea de comunicații, porturi și multimedia acest laptop are bluetooth, Wi-Fi, eSATA (USB Combo), o ieșire audio, mufă RJ-45, microfon, două USB-uri 2.0, port VGA,  port HDMI, tehnologie SRS Premium Sound, cititor de carduri, cameră web de 2.0 MP, difuzoare stereo de 3 W de tip JBL și unitate DVD.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: autonomie este de circa 4-5 ore datorită acumulatorului de 6 celule, vine cu sistem de operare Windows 7, design elegant, cântărește doar 2.6 kilograme, raportul performanță/preț este foarte bun și puteți juca orice joc pe acest model.

Ca minusuri: un port USB 3.0 ar fi fost util. Acest tip de port îl găsim mai pe toate modelele mai noi cu unele excepții și presupune un plus de viteză de transfer a datelor.

Concluzie

Laptopul Lenovo IdeaPad Y570A este un laptop de tip Premium oferit de acest producător destul de cunoscut care iasă în evidență cu toate produsele sale, în special cu laptopurile.

Te-ar mai putea interesa