Lenovo IdeaPad S2, tabletă 10 inci

Tableta Lenovo IdeaPad S2 10.1 inci e un model care va concura cu Asus Eee Pad Transformer Prime pe piața gadgeturilor (în special că vine cu stație de andocare). Nu se știe pe ce dată o să ajungă și în Europa deoarece sunt câteva modele care nici acum nu au fost lansate (IdeaPad A1). IdeaPad S2 10 poate fi ușor confundată cu modelul S2 7 care e de 7 inci, însă dimensiunile își spun cuvântul. Spre deosebire de Asus Trasformer Prime, tableta de 10 inci de la Lenovo are un procesor Dual Core și nu unul Quad Core. Ambele prezintă un docking station special adică tableta se poate plia ca și capacul unui laptop (pentru o mai bună portabilitate). Din păcate configurația acestei tablete nu e una de ultimă generație deoarece are doar un procesor Dual Core, un ecran IPS cu rezoluție 800p, o memorie RAM de 1GB, iar spațiul de stocare e la alegere (32GB sau 64GB) și pe partea de software are Android 4.0. Cu siguranță va fi mai accesibilă decât cea de la Asus. Probabil va avea un preț de circa 2000 lei pentru varianta de 32GB și 2200 pentru cealaltă.

Poze

 

Așa arată cu docking station
Spatele

Specificații tehnice

IdeaPad S2 cântărește undeva la 580 de grame iar împreună cu stația de andocare undeva la 1.1-1.2 kilograme. Ecranul de 10.1 inci vine cu tehnologie IPS cu LED care o găsim pe monitoarele de tip business și acceptă gesturi (adică are tehnologie multitouch). Acesta nu oferă culorii precum ecranul AMOLED dar are unghiuri largi de vizibilitate. La capitolul multimedia are difuzoare stereo, mufă jack 3.5 mm, slot pentru carduri microSD de maxim 32GB și două camere video (una principală de 5 MP cu autofocus și una secundară VGA). Memoria internă diferă, în sensul că există două variante: 32GB și 64GB. Pe partea de comunicații stă foarte bine cu tot ce ar avea nevoie, mai puțin 3G.

Sistemul de operare e Android 4.0 numit și Ice Cream Sandwich. Acesta se mișcă destul de bine deoarece tableta are un procesor Dual Core de 1.5 GHz Krait numit și Qualcomm MSM8960 Snapdragon (cu procesor grafic Adreno 225).

Toate aceste caracteristici tehnice sunt însoțite și de: busolă digitală, giroscop, accelerometru, suport Adobe Flash, browser HTML, GPS cu A-GPS, port HDMI etc. Acumulatorul din această tabletă e unul de 1350 mAh care oferă circa 9 ore de funcționare. Nu știu dacă o baterie așa de mică (cât de telefon) poate oferi atâta autonomie și dacă stația de andocare are baterie incorporată (pentru și mai multă autonomie).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată bine, vine cu Android 4.0, există o variantă cu 64GB, stația de andocare vine cu USB 2.0, HDMI, unghiuri bune de vizibilitate etc.

Minusuri: nu are procesor Quad Core iar rezoluția e mică și spun asta deoarece de luna viitoare vom vedea tablete cu rezoluție Full HD.

Concluzie

Acest model numit Lenovo IdeaPad S2 10.1 va fi cea mai ieftină tabletă de 10 inci care are docking station și cu siguranță nu poate fi un rival pentru Asus Transformer Prime. Dacă vă interesează această tabletă, puteți viziona prezentarea de jos care a avut loc la CES:

Lasă un comentariu