Lenovo IdeaPad G500, laptop multimedia

Lenovo IdeaPad G500 e un laptop cu procesoare Intel din seria Ivy Bridge (de la Celeron la i7) și cu plăci video integrate sau dedicate. Poate fi considerat ca fiind un laptop multimedia deoarece ecranul e unul glossy (glare). Eu aș recomanda un astfel de model cuiva care e pasionat de jocuri ori are nevoie de un laptop „țapăn” pentru sarcini costisitoare. Să nu credeți că dacă vine cu procesoare dintr-o generație anterioară o să aibă performanțe reduse deoarece procesorul i7-3632QM are un punctaj de 7036 puncte (datorită celor 4 nuclee și 8 thread-uri).

Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Costul de achiziție al acestui dispozitiv depinde în principal de componentele sale, modelele cu plăci video Intel HD fiind mai ieftine.

Notebook
Notebook

Acest laptop are niște specificații foarte bune deoarece vine dotat cu procesoare Intel din generația Ivy Bridge, de la 4GB memorie RAM, iar hardurile sunt unele de tip hibrid cu cache de 8GB (giga nu mega). Modelele mai performante vin cu plăci video AMD Radeon HD 8570 (ar putea să fie modele și cu alte plăci), iar dacă ești pasionat de jocuri atunci ar trebui să mergi pe varianta unui astfel de model. (Dacă nu o să instalezi driverele care trebuie, adică cele de pe site-ul Lenovo, atunci placa video o să apară ca fiind 8500).

Lucrurile care le apreciez la acest model sunt portabilitatea (bateria care ține undeva la 5 ore mulțumită celor 6 celule), performanța (sunt variante cu i7) și aspectul foarte plăcut (și clasic în același timp deoarece majoritatea laptopurilor Lenovo au cam același aspect). Lucruri care ar fi putut sta mai bine ar fi lipsa unității optice, a tastaturii numerice și prezența unui sistem de operare… fie el și Linux.

Concluzia mea referitoare la acest model e că e foarte bun și să nu credeți că e acest Essential e mai slab decât 510 deoarece singurul lucru (notabil) care îl are în plus 510 e noua generație de procesoare Haswell. Dacă majoritatea laptopurilor arată precum niște chinezării atunci când o să vezi un Lenovo G500 o să-ți schimbi părere despre ceea ce e un laptop. Arată splendid, iar un lucru care ar trebui să-l menționez e faptul că Lenovo oferă drivere pentru toate sistemele Windows populare… de la 7 la 8.1.

Te-ar mai putea interesa