Lenovo G575GL

Un laptop ca acest Lenovo G575GL e recomandarea mea pentru cei care nu vor ceva scump ci mai degrabă ceva fiabil, decent ca performanțe și să nu fie un netbook. Bineînțeles există netbookuri în același preț care oferă mai multă autonomie, însă laptopuri cum e acesta oferă o diagonală de 15 inci, configurație similară și posibilități de upgrade (în cazu în care vreți mai multă memorie RAM și spațiu de stocare). Arată destul de bine și apreciez că nu sunt multe suprafețe lucioase deoarece praful și se văd amprentele. Doar ecranul e unul lucios și astfel culorile vor fi mai vii iar contrastul ridicat. G575GL are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificaţii tehnice

Din păcate procesorul AMD E-300 de 1.3 GHz nu e mai performant decât un E-450 sau un E1 în special că are un frecvență mică. Acesta împreună cu palca sa video Radeon HD 6310 nu e sunt prea grozav în ceea ce privesc jocurile, dar se descurcă bine în cazul filmelor 720p. Ecranul LCD LED nu e unul prea mare dar suficient de mare pentru viziona un film de la o distanță mică. Un ecran mare presupune și un laptop mai mare/greu. O soluție atunci când vreți să vedeți un film, ar fi un tv sau monitor conectat la portul VGA.

În rest, Lenovo G575GL are dotările standard, 2GB RAM și un hard de 320GB. Nu aduce caracteristici speciale ca la alte modele, dar nici nu puteți avea asemena pretenții la un așa buget. Cât despre autonomie, nu se poate lăuda deoarece bateria de 6 celule oferă o autonomie medie de 3-4 ore. Prețul mai atractiv se datorează chiar și lipsei Windowsului, astfel că are FreeDOS. O recomandare e Windows 7 64 de biți (în caz că vreți să luați încă 2 sau 4 GB).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: preț atractiv comparativ cu cel al unui netbook, multe dotări și porturi, procesor Dual Core și posibilitatea instalării unei memorii RAM de 2/4GB.

Minusuri: nu are bluetooth și nu are USB 3.0.

Concluzie

Acest Lenovo G575GL e o alegere accesibilă și destul de performantă dacă vreți să vizionați filme, să navigați pe web sau să folosiți aplicații office. Cu siguranță un Intel oferă mai mult viteză de procesare, însă un laptop cu intel e mai scump și nu cred că vreți să dați acei bani în plus doar pentru că e ceva mai bun.

Lasă un comentariu