Lenovo G5070, laptop Ideapad Essential

Cei de la Lenovo au lansat seria G5070 care de curând e prezentă și în România. Lenovo G5070 e un laptop simplu disponibil în multiple configurații care e destinat celora care vor un laptop office-multimedia stabil. Poate reda filme HD fără probleme, iar modelele cu plăci video dedicat pot rula chiar și jocuri ceva mai complexe.

Modelul acesta are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Asta în condițiile în care are o portabilitate peste medie deoarece bateria ține mai mult de 3-4 ore… în funcție de cum utilizați laptopul. Despre greutate trebuie spus că e de circa 2,5 kilograme deoarece are și unitate optică. Fără aceasta ar fi cântărit undeva la 2,2 kilograme. Unii nu văd sensul unității DVD (sincer, nici eu), dar la firme soft-ul se instalează de pe DVD deoarece nu prea există personal calificat să o facă în alt mod.

Laptopul
Laptopul

Detaliile tehnice ale modelelor Ideapad/Essential diferă foarte mult deoarece există modele cu procesor Celeron 2957u, Pentium 3558u și i3-4010u. Normal că există și modele mai puternice cu i5-4200U și i7-4500 (i7-4500u), dar pe acestea nu le-am văzut în România, încă. pe partea de grafică vine fie cu Intel HD ori cu placa video Radeon R5 M230 care-i un model din clasa 3 și e ceva mai puternic decât GeFroce 710M. În general toate aceste laptopuri vin cu 4 giga memorie RAM și suportă upgrade pentru cei care vor mai mult.
Legat de baterie, nu pot să vă spun concret câte celule are deoarece pe unele site-uri am văzut că scrie că are 4 celule, iar pe altele scrie că are 6. Probabil că numărul de celule depinde și de țara căreia îi e destinat laptopul ori de modele (după cum am zis, acest model e disponibil în multe variații).

Atuurile acestui notebook e că vine cu procesor Haswell, aspectul e unul foarte plăcut (nu iese din tiparele Lenovo), autonomia e ok, iar performanțele sunt mai mult decât bune. De asemenea deoarece are o mulțime de porturi o să fie un excelent laptop business.
Poate că te-ai fi așteptat să vine cu sistem de operare, însă nu vine… pe moment. Acesta fiind probabil singurul minus.

Deci, dacă te interesează un laptop bun atunci un astfel de Lenovo ar fi o recomandare din partea mea. Interesant e cum au ales codul deoarece îți dă impresia că e un laptop de 17 inci… el fiind unul de 15,6.

Lasă un comentariu