Lenovo Essential H520, sistem desktop PC

Lenovo Essential H520 e un sistem desktop disponibil în diverse configurații, doar că singurele deosebiri le găsiți la plăcile video dedicate. Carcasa sa e folosită pentru multe alte serii de PC-uri de la acest brand doar componentele diferă. Apreciez fiabilitatea acestor desktopuri și că oferă cam ce e mai bun în acest buget. Observ că e destul de echilibrat pentru un desktop multimedia, adică procesorul și placa video sunt destul de bune. Nu e genul de PC care îl puteți upgrada, eu v-aș recomanda să luați direct unul mai performant dacă vreți să-l aveți pentru o perioadă mai lungă.

Prețul e destul de bun pentru toate configurațiile, iar dacă vi se pare scump, există alternative mai ieftine de la Serioux. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Unitatea
Unitatea

Ca și procesor are un Core i3 IvyBridge model 3240 de 3.4 GHz. Placa video integrată e cea din procesor dar și așa are o placă video mai bună numită GeForce GT 620/630. Acea placă diferă în funcție de alegerea făcută iar performanțele diferă chiar dacă după numele său nu prea pare să fie o deosebire prea mare.

Pe placa de bază veți găsi o memorie de 4GB Single Channel care e ok, dar o puteți înlocui cu una de 8GB. Hardul e de 7200 RPM cu o capacitate de 500GB, deci nu prea aș vedea de ce ați lua un laptop deoarece acest PC e mult superior. Bineînțeles, un laptop e mai portabil, dar pentru uz casnic și un PC ar fi la fel de bun. În pachetul desktopului sunt incluse un mouse și o tastatură, ca la oricare alt desktop.

Nu are Windows preinstalat, dar eu aș alege 7 pe 64 de biți deoarece 8 nu prea mă impresionează iar interfața aceea e inutilă (e utilă doar pentru gadgeturi cu touch ori dacă folosiți serviciile oferite de Microsoft).

Plusuri: configurație puternică pentru un desktop de tip multimedia, destul spațiu de stocare, destule USBuri, ieșire HDMI etc.
Minusuri: nu e accesibil pentru oricine.

Lenovo Essential H520 e o recomandare bună de la acest brand dar există alte desktopuri (cum sunt cele H530 ori H520e) dacă aveți un alt buget. Alături de acesta aș lua doar un monitor FullHD datorită acelei ieșiri HDMI (chiar dacă are VGA, prin HDMI calitatea imaginii e mai bună indiferent ce faceți). Nu e vorba de un mini desktop ci de un desktop clasic cu dimensiuni generoase și deci e nevoie de suficient spațiu pentru a-l depozita – MiniTower.

Te-ar mai putea interesa