Lenovo Essential G580GL

Acest laptop Lenovo Essential G580GL e unul nou și acest lucru e evident și din faptul că are codul G580. Ca noutăți aduce cele două porturi USB 3.0 și cam atât. Configurația poate fi găsită și pe alte laptopuri și deci nu veți beneficia de prea multe, însă design-ul e puțin diferit față de predecesorii săi. Mă refer în special la finisaj, care e puțin diferit dar nu cu mult (se poate observa în pozele de jos dar și în clipul Youtube). Aveți de ales între două configurații, una e office iar cealaltă e multimedia. Deci diferența e placa video NVIDIA care merită încercată în special că prețul nu e cu mult mai mare decât al celuilalt model. Essential G580GL are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capacul
Deschis

Specificații tehnice

Procesor B960 e un Pentium cu două nuclee și care face parte din a doua serie de procesoare de la Intel. Deci veți avea și o placă video integrată tot de la Intel însă nu cred că vă interesează prea mult cât timp veți opta pentru configurația cu GT 610M. Acesta are 1 GB de memorie video și are BUS pe 64 de biți. Dacă vă interesează performanțele plăcii grafice sau mai bine zis a configurației, am pus un clip jos. Ecranul său e unul HD+ și deci se pot juca jocuri la rezoluție decentă și viziona filme 720p. Pentru filme 1080p vă recomand un ecran mai mare deoarece acest laptop are ieșire HDMI.

Nu cred că ar avea rost să-i măriți memoria la 6 sau 8GB în special că nu sunteți gameri înrăiți. Din păcate cei 4 GB de RAM sunt dispuși pe ambele sloturi, dar dacă nu aveți nevoie de mai mult, nu prea poate fi considerat un minus. Capacitatea memoriei RAM e de 500GB care e mai mult decât suficientă. Pe partea de dotări are unitate DVD, difuzoare integrate, card reader, cameră web, LAN, WLAN, bluetooth etc. Autonomia sa e impresionantă când e vorba de modul economic – 5 ore. Din păcate nu e foarte portabil precum noile apariții de la alți producători, dar cu siguranță e performant.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are doar USBuri 3.0, autonomie mare, bluetooth, placă video dedicată decentă și un design plăcut.

Minusuri: având în vedere configurația, nimic.

Concluzie

Acest Lenovo Essential G580GL e recomandarea mea sunt sunt când vom vedea pe aceste laptopuri noile procesoare Ivy Bridge Core i3 sau poate Pentium-uri. JOs am pus un clip cu prezentarea unui model similar:

Te-ar mai putea interesa