Kingston V300, flash SSD rapid

Flash-ul SSD Kingston V300 sau Kingston SSDNow V300 e cel mai nou Solid State Drive de la Kingston și față de versiunile anterioare cică e de 10 ori mai rapid. Vine pe 60GB și 120GB și de aceea și prețul diferă, fiind disponibil la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care e un preț de plecare pentru varianta de 60.

Poze

Din imaginea de alături se poate vedea cum arată pachetul. Există și variante premium cu o cutie mai mare și un pachet mai bogat, dar românul va alege varianta light pentru că are un preț mai mic. 😉 Nu e deloc mare deoarece încape și într-un laptop, iar greutatea sa e de undeva sub 90 de grame. Acest lucru va ridica portabilitatea laptopului dvs. dacă decideți să-l montați într-un laptop.

Pachetul

Specificaţii tehnice

Modelul de față poate fi montat pe SATA3 și vine cu 60 sau 120 de giga (Intel 335 Series are 240 giga). Nu există diferențe de viteză între acestea două, rata de transfer la citire fiind de 450 mega, iar cea de transfer la scriere e tot de 450. E un aparat garantat 3 ani sau 10 milioane de ore de funcționare, iar acest lucru cred că vă va arăta că se merită să treceți de la HDD la o astfel de componentă.

Păreri pro şi contra

Chiar nu am ce spune împotriva achiziției unui astfel de model de SSD. prețul nu e deloc mare, iar eu aș opta pentru varianta de 120 deoarece 60 mi se pare puțin în condițiile în care sistemul de operare alături de programe poate ocupa destul de mult – undeva la 20 de giga.
Poate fi montat atât într-un notebook cât și într-un desktop PC deoarece grosimea sa e de 2,5 inci, iar în pachet e livrat un adaptor pentru 3,5.

Concluzie

Dacă ești un gamer ori vrei un PC care să răspundă instant comenzilor tale atunci o astfel de componentă te-ar ajuta foarte mult. E un fel de tuning, dar la PC, și efectul lui nu e de înfrumusețare, ci de îmbunătățire a performanțelor și portabilității (dacă îl montăm într-un laptop). Montarea nu e deloc complicată deoarece se face ca la orice HDD, iar pentru PC aveți la dispoziție un adaptor. Pentru a vă face o părere despre cum arată componenta vă recomand preview-ul de alături. De subliniat ar fi faptul că în clip e varianta premium cu un pachet mai bogat.

Lasă un comentariu