Corsair Neutron GTX CSSD-N120GBGTX-BK

Corsair Neutron GTX CSSD-N120GBGTX-BK e un model nou de Solid-State Drive de la Corsair prin care brandul se laudă că e unul dintre cele mai rapide SSD-uri ale lor. Din punctul meu de vedere, principalele sale avantaje ar fi prețul deloc mare, capacitatea mare, viteza și suportul SATA3. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care e valabil pentru varianta de 128GB 120GB și eu cred că nu e deloc mare fiind o noutate absolută.

Poze

În funcție de model e disponibilă și o cutie din carton, iar în pachet e livrat un accesoriu cum ar fi adaptorul de 3.5 inci pentru a monta SSD-ul într-un PC. După cum știți, componente poate fi montată într-un laptop sau desktop PC ajutând ca acestea să consume mai puțin curent și să se miște fluent.

Cutia
Cutia
Componenta
Componenta

Specificaţii tehnice

Modelul de față e unul cu o capacitate de 120GB, iar faptul că poate fi montat pe plăci de bază cu Serial ATA3 înseamnă că are o rată de transfer teoretică de 600MB/s. În practică, citește cu 555 mega și scrie cu 330. Aceste viteze sunt unele destul de bune, iar dacă montați hardul pe SATA1 sau SATA2 atunci vitezele vor fi ceva mai mici. Greutatea componentei nu e prea mare deoarece e de 100 grame, iar din această cauză o să vă ridice portabilitatea notebook-ului, dacă decideți să îl instalați în un astfel de PC, deoarece e ușor și nici nu consumă mult din baterie.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul nu e mare; beneficiază de cele mai noi tehnologii; are o garanție de 5 ani, iar producătorul zice că are un MTBF (Mean time between failures) de două milioane ore; fiind un model de 2.5 inci o să-l puteți instala cu ușurință în un sistem desktop, dar și laptop; vine de la un brand foarte apreciat și cunoscut în acest domeniu.
Contra: greutatea nu e cea mai mică, existând modele cu greutate de 80 grame.

Concluzie

SSD-urile sunt cea mai bună variantă în cazul în care vrei să-ți tunezi PC-ul deoarece costă puțin, sunt ușor de instalat și accelerează sarcinile. În general pe ele se instalează Windows-ul și programele, iar filmele și muzica se țin pe un alt HDD deoarece doar fișierele care au nevoie de accelerare ar trebui puse pe SSD. Dacă vreți să vedeți mai bine cum arată atunci vă recomand preview-ul de alături în care sunt prezentate și niște benchmark-uri.

Te-ar mai putea interesa