Corsair Neutron CSSD-N256GB3-BK

Corsair Neutron CSSD-N256GB3-BK e un nou SSD de la Corsair care are o capacitate de 256 de giga. Vine ca o alternativă mai capacitivă la Neutron GTX, iar principalele sale atuuri sunt prețul nu prea mare, suportul SATA3, rata de transfer la scriere de 450 de MB/s și garanția de 5 ani. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care în opinia mea nu e deloc mare.

Poze

E o componentă nu prea mare cu o greutate de 100 grame, iar din imaginile de alături vă puteți face o părere despre cu arată cutia și componenta. Are o grosime de 2.5 inci și asta înseamnă că poate fi instalat în laptopuri cât și desktopuri (e livrat și un adaptor de 3.5 inci).

Cutia
Cutia
Componenta
Componenta

Specificaţii tehnice

Modelul de față vine cu suport pentru cel mai nou SATA și cu o capacitate de stocare foarte mare la un preț foarte mic. Chiar dacă scrie că e SATA 3 trebuie știut că suportă și modele mai vechi ale acestei magistrale, dar viteza va scădea la maximul suportat de acea magistrală.
Montarea sa în PC nu e complicată deoarece se montează precum un HDD, iar dacă îl montați într-un desktop atunci trebuie știut că vine cu un adaptor de 3.5 așa încât să stea bine.

Păreri pro şi contra

Pro: capacitatea e mare; prețul e unul corect; fiabilitatea e una crescută (datorită garanției de 5 ani și a MTBF de 2 milioane ore); se descurcă de minune la citire cât și scriere; vine cu suport pentru Serial ATA 3 ceea ce presupune o rată de transfer maximă de 600MB/s; se descurcă foarte bine și la scriere; ajută la portabilitatea laptopului deoarece are o greutate mică și consumă foarte puțin din baterie.
Contra: nimic.

Concluzie

Aceasta (Solid-State Drive-ul) e cea eficientă metodă de a tuna un PC. Față de un hard, oferă facilități cum ar fi rezistență la șocuri, silențiozitate, consum foarte mic de curent și multe altele. Pentru a vă face mai bine o părere despre componentă vă recomand preview-ul de alături care prezintă pachetul și componenta. Ca o mică avertizare, conținutul pachetului depinde de varianta de Neutron, dar și de magazinul de unde îl achiziționați.

Te-ar mai putea interesa