Samsung 840 Pro Basic

Samsung 840 Pro Basic e o variantă superioară a modelului Samsung 840 Series deoarece are o rată de transfer la scriere superioară (390 sau 520 mega pe secundă) și diferite capacități de stocare (128, 256 și 512 giga). În opinia mea nu costă deloc mult deoarece varianta de bază vine de la un preţ bun Vezi prețul special de azi ».
Instalarea sa într-un notebook e foarte simplă deoarece doar trebuie înlocuit hardul sau unitatea optică (asta e mai mult pentru avansați).

Aspect

Se poate vedea că aspectul e unul caracteristic seriei 840, fiind unul modern și sobru în același timp. Acestea sunt niște modele mici, dar capabile, iar acest lucru e demonstrat de faptul că are o greutate de undeva la 50 de grame. Se poate vedea foarte clar că Solid State-Drive-urile au avansat foarte mult deoarece până acum aveau o greutate de undeva la 80-100 de grame, iar acum au ajuns la 50 grame.

Componenta

Caracteristici tehnice

Se poate monta pe plăci de bază cu SATA3, fiind un model cu suport nativ pentru această magistrală. Deci, rata de transfer teoretică e de 600 mega. Mai exact citește cu 530-540 mega și scrie cu 390-520, iar aceste valori sunt impresionante deoarece în urmă cu câțiva ani așa ceva nu era posibil. Capacitățile variază, fiind modele de 128, 256 și 512 giga, și din această cauză nu vă puteți plânge că e prea mic.

Păreri pro şi contra

Pro: ajută la portabilitatea unui laptop (dacă schimbați hardul laptopului cu un astfel de SSD atunci o să beneficiați de o greutate scăzută și de o autonomie ridicată deoarece SSD-urile consumă mai puțin curent); vine cu unelte de migrare profesionale; garanția e de 5 ani (nu știu dacă acest lucru se va schimba, dar face componenta deosebit de atractivă); raportul dintre preț și calitate e unul foarte bun.
Contra: nimic.

Concluzie

Astfel de componente pot fi instalate în desktop PC-uri cât și în laptopuri, ajutându-te să ai un acces mai rapid la informație. Aceste harduri, dacă pot spune așa, sunt metoda perfectă de a tuna un PC și nici nu costă mult. E o soluție foarte apreciată de gameri deoarece știm cu toții că jocurile au nevoie de PC-uri mai puternice. Pentru a vă face mai bine o părere despre această nou serie vă recomand preview-ul de alături.

Te-ar mai putea interesa