Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Kingston DataTraveler 109

Dacă eşti în căutarea unei memorii USB ieftine cu capacitate de undeva la 8 giga atunci un Flash Pen Kingston DataTraveler 109 8GB ar fi de recomandat. Nu e pe USB 3.0 dar e foarte ieftină, iar producătorul Kingston e unul cu tradiţie şi foarte renumit în domeniul memoriilor, indiferent că e vorba de memorii USB , RAM sau SSD.
Producătorul despre care vorbesc nu se remarcă doar printr-o gamă variantă de memorii, ci şi prin fiabilitatea, respectiv preţurile mici ale produselor sale. De exemplu acest produs costă puţin având un preţ bun Vezi prețul special de azi bun zic eu.

Poze

Pachetul

E mic

Păreri pro și contra achiziției

Într-o lume aflată în contiună mişcare oricine deţine o astfel de memorie şi ar fi indicat să-ţi iei şi tu una deoarece aşa poţi partaja/împărtăşii mai repede fişierele la care ai lucrat sa care vrei să le prezinţi. În trecut existau dischetele (discurile floppy) şi CD-urile, iar acum aceste dispozitive au fost înlouite de memoriile USB. Faţă de dischete are aveau în mod normal o capacitate de un mega (ştiu că vă vine să râdeţi câd auziţi că aveau 1MB), dar nu era rău faptul că aveau o capacitate mică, ci faptul că se tot stricau şi trebuia să le formatezi periodic. Un alt lucru rău la acele discehe era faptul că datele, respectiv fişierele se corupeau (stricau) şi nu puteai să le recuperezi.
În ziua de azi dacă îţi achiziţionezi o memorie USB nu o să ai parte de problemele pe care le aveai în trecut cu floppy-urile sau cu discurile reimprimabile. Ştiu că iniţial (acum vreo 5-6 ani) costau mult, iar capacităţile erau mici (de sub un giga), dar acum 8 giga costă undeva la câteva sute de lei.
Modelul de faţă de Kingston DataTraveler 109 vine în mai multe culori şi de aceea aş putea spune că poate fi personalizat după cum vrei. Iar, capacitatea de 8 giga mi se pare una suficient de mare pentru a transporta fişiere Word, melodii, filme HD (încap undeva la 10 filme Xvid de 700 mega) şi cam un film calitate DVD.

Concluzie

Aş recomanda acest tip de memorie oricărui elev care urmează un profit real de informatică, unui student, profesor sau altor persoane care au nevoie la lacul de muncă de o soluţie de transportat şi arhivat/păstrat date în siguranţă.
Evident că şi pe astfel de memorii datele se pot corupe şi de aceea e recomandat să decontectaţi memoria prin Safety Remove Hardware pentru a vă asigura că datele au fost trimise.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu