Intel Celeron G550

Intel Celeron G550 e un procesor care poate fi instalat doar la o configurație de desktop. E o alegere foarte bună în acest preț deoarece e un Sandy Bridge performant și ieftin. Poate fi o soluție la îndemâna oricui indiferent de tipul configurației sau sistemul de operare. Puteți să-l achiziționați pentru a vă juca jocuri însă nu se va compara niciodată cu un model din seria Core i. Performanțele sunt similare indiferent că alegeți Windows 7/8 pe 64 de biți ori 32 de biți. Mulți utilizatori preferă un astfel de procesor deoarece raportul performanță/preț e excelent și nu mai e nevoie de o placă video suplimentară în cazul în care vă construiți o configurație office. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Viteza de procesare e una destul de bună și aici mă refer la frecvența sa – 2.6 GHz. Deasemenea trebuie specificat socketul său – 1155, în funcție de care veți găsi placa de bază necesară. E un model cu două nuclee și dacă vă interesează unul similar cu performanțe semnificativ mai mari, un Pentium e cel care îl căutați. E un model cu consum mic și care poate să funcționeze și pe un desktop cu sursă de 350 W. Vine cu multe tehnologii și nu cred că ar avea rost să vi le enumăr pe toate: Idle States, Enhanced Intel SpeedStep, AES New Instructions etc.

Pe lângă toate acele caracteristici are și o placă video Intel HD Graphics care nu e pentru jocuri ci pentru utilizatorii obișnuiți care vor performanță (filme, aplicații office și altele) și consum redus. Nu o recomand pentru jocuri deoarece nu are caracteristicile necesare și aici mă refer la memorie video care nu e una dedicată. Odată achiziționat, nu mai e nevoie și de o placă video dedicată deoarece are una integrată care satisface necesitățile office ale unui utilizator obișnuit.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are socket nou 1155 (corespunzător tehnologiei noi), viteză de procesare destulă, consum mic, tehnologie nouă și bună (chiar dacă nu e IvyBridge).

Minusuri: nimic la un așa preț.

Concluzie

Acest Intel Celeron G550 e o alegere bună chiar dacă vreți să faceți o configurați nouă cu componente performante, iar dacă vă plac jocurile, puteți să alegeți chiar și acest procesor. Jos am postat un clip cu despachetare acestui procesor:

Te-ar mai putea interesa