HP ZR2240w, monitor business de 21.5 inci

Monitorul LED HP ZR2240w e o alegere de tip business bună dar nu foarte accesibilă și normal să fie așa deoarece nu e vorba de un model obișnuit. Un model cu o diagonală similară și care se adresează utilizatorilor obișnuiți costă undeva la jumătate față de acesta. Un model business cum e acesta oferă un pivot, construcție robustă, porturi DisplayPort, rezoluție 1080p și unghiuri de vizibilitate 178 grade. Deci se adresează celor care au un buget generos și poate fi luat fie pentru uz casnic fie pentru a fi folosit la locul de muncă. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Am pus pozele de jos pentru a vă face o idee dar și un clip cu modelul de 17 inci din aceeași serie. Chiar dacă e mai mare oferă aceleași dotări și un design asemănător.

Din față
Din față
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Displayul său e de 21.5 inci deci rezoluția sa e una 1080p. Spun asta deoarece toate modelele de 21.5 inci au o astfel de rezoluție, doar cele de 18.5 inci au o rezoluție HD. E iluminat cu tehnologie LED pentru un constrast mai bun, iar unghiurile de vizibilitate sunt excelente – 178 grade pe verticală și orizontală. Alte caracteristici ale ecranului sunt următoarele: timp de răspuns de 8 ms, aspect lat, contrast dinamic de 2 milioane la 1, iluminare de 250 cd/mp și  contrast tipic 1000 la 1.

Nu oferă prea multe facilități deoarece nu oferă tuner TV incoporat sau boxe incoproate, dar are un suport cu pivot. Porturile sunt foarte importante dacă aveți un PC performant de tip office. Astfel că are: DVI, VGA, HDMI și DisplayPort. SUnt cele mai uzuale porturi video și care vor fi de folos. Ar fi fost ideal dacă avea și porturi USB pentru conectarea unor gadgeturi de tip Plug&Play (adică fără drivere).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: îmi place că vine cu pivot (vă ajută să reglați înălțime, unghiul sau poziția sa), fiabil, imagine clară din orice unghi și construcție robustă.

Minusuri: nu oricine și-l permite și nu prezintă porturi USB.

Concluzie

Acest HP ZR2240w e un monitor bun pentru cei care folosesc aplicații profesionale și au nevoie de calitate, unghiuri bune de vizibilitate și posibilitatea rotirii sale (în plan vertical sau mod portret). Alternative pot fi de la același producător dacă țineți la clasa business, iar dacă vreți daor un model de 215 inci accesibil, aveți la dispoziție o listă lungă de modele interesante.

Te-ar mai putea interesa