HP Spectre XT Pro

Cel mai bun laptop portabil de tip business din seria Envy e ultrabookul HP Spectre XT Pro. Chiar dacă nu e prea accesibil, are securitate cu TPM, puteți să vă încărcați telefonul prin USB, tastatură+touchpad iluminate, configurație performantă și un SSD mare. Aceste tipuri de laptopuri sunt tot mai apreciate, deoarece sunt alternativa ideală la un Macbook. Diferența de preț intre ele e semnificativă iar la configurație nu veți găsi vreo diferență. Majoritatea ultrabookurilor sunt dedicate utilizării în scop office (web, aplicații …). E foarte subțire și ușor pentru un laptop de 13 inci – 14.5 mm și 1.42 kilograme. Acest Spectre XT Pro are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

HP Spectre XT Pro 1
Așa arată
HP Spectre XT Pro 2
Tastatura

Specificații tehnice

Bineînțeles, are un procesor Dual Core din seria Core i5 și nu unul obișnuit ci unul cu frecvență scăzută – i5-3317U de 1.7 GHz. Nu știu dacă vor fi și procesoare Pentium pentru aceste laptopuri, dar cu siguranță acest i5 oferă o viteză de procesare impresionantă. Are un ecran de 13.3 inci de tip LCD LED și  e unul lucios. Vine vine cu hard SATA ci cu un SDD de 128 de GB care va ajuta să pornească mai rapid aplicațiile și sistemul de operare. Are 4GB de memorie la frecvență de 1600MHz.

Poate reda chiar și filme 1080p, dar pentru că are un ecran HD și nu dispuneți de un televizor FullHD, mai bine rămâneți la cele 720p. Nu vi-l recomand pentru jocuri deoarece placa video e doar una Intel HD 4000. Aceasta se găsește la toate procesoarele Ivy Bridge de pe platformele mobile. Dotările sale sunt multe, dar eu voi enumera doar pe cele speciale: Beats Audio, USB 3.0, TPM 1.2, bluetooth și bateria de 4 celule. Autonomia de funcționare atinge 7-8 ore în mod economic. Software-ul preinstalat e Windows 7 și Office Starter.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are difuzoare cu Beats Audio, autonomie mare pentru o baterie de 4 celule, tastatura iluminată, vine cu software-ul necesar, securitate cu TPM, card reader… pe scurt, are multe dotări pentru dimensiunile sale.

Minusuri: nu vine cu modem 3G.

Concluzie

Acest HP Spectre XT e o alegere bună însă dacă nu aveți nevoie de unul o business, ci doar office, există o gamă variantă de modele accesibile chiar și de la același producător. O alternativă care o recomand e Asus S56 deoarece vine cu configurații chiar și de gaming, iar fiabilitatea e la fel de bună. Jos am pus o prezentarea a acestui ultrabook:

Te-ar mai putea interesa