HP ProBook 470, laptop performant

HP ProBook 470 e o alegere bună dacă vă place acest brand și vă doriți un laptop de tip business. Face parte din această categorie business, datorită construcției sale, a cititorului de amprentă și a bateriei sale. E disponibil în multe configurații și îmi plac deoarece au procesoare Haswell i3, i5 și i7. Eu aș alege pe cel cu Core i5 deoarece de multe ori e nevoie de performanță în plus dar nu chiar așa de multă. Din numele său puteți observa că are un ecran mai mare decât altele – 17 inci. Varianta cu i7 aduce și Windows 8, dar eu aș rămâne la opțiunea cu Free DOS datorită prețului mai atractiv.

Ideea e că aveți din ce alege și alegerea corectă depinde și de bugetul vostru. O serie mai ieftină e cela cu ecran de 15 inci – ProBook 450. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Diferențele între cele 3 configurații sunt puține, principalele diferențe le găsiți la procesor memorie RAM și hard. Sunt configurații noi deoarece toate cele 3 procesoare sunt Intel Haswell. Adică fac parte din generația a 4-a iar placa video Intel e și ea ceva mai nouă, dar cât timp folosiți laptopul la un birou, eu aș alege să-l folosiți conectat la priză deoarece placa video Radeon HD 8750M are un consum ceva mai mare.

Ecranul său e decât HD+ și nu FullHD cum e la unele ultrabookuri premium ori laptopuri multimedia. E un ecran cu protecție anti-glare și e mai bună decât cea lucioasă. Nu are nici tastatură iluminată dar construcția e una robustă, cum ar trebui să fie la modelele business. Are dotări ca: unitate DVD, cameră web HD, tehnologie audio DTS, USB 3.0, bluetooth, WiFi și altele. Bateria sa e una de 6 celule care oferă o autonomie generoasă – până la 8 ore.

Dotările speciale nu sunt multe dar le-am menționat anterior și deci nu mai are rost să le mai speicific.

Plusuri: ar fi toate acele caracteristici speciale, designul plăcut, port USB 3.0, bluetooth, configurație puternică și ecranul mare.
Minusuri: nu oricine și-l permite.

HP ProBook 470 nu e chiar accesibil, dar e bine că aveți din ce alege. Oricare model ați alege, toate sunt bune și fiabile. Poate că aveți nevoie de Windows 8, de aceea cel cu i7 e perfect și nu vă va dezamăgi. Doar din numele său se poate observa că e un gadget al unei serii business („ProBook”).

Te-ar mai putea interesa