HP Probook 430 G5, laptop de 13.3 inci cu FPR (cititor amprentă)

Laptopul HP Probook 430 G5 e disponibil în numeroase variante ca multe alte serii de la acest brand. Doar din numele său reiese faptul că are un ecran ceva mai mic – 13.3 inci, dar pentru că face parte din segmentul business, veți găsi anumite dotări specifice: cititor de amprentă, tastatură anti-stropi cu funcție de iluminare, construcție robustă, WiFi ac 2×2. O serie office accesibilă nu oferă astfel de dotări care le consider esențiale pentru un utilizator care lucrează doar pe acesta și nu are un desktop PC.

Prețul e corect pentru componentele incluse deoarece discutăm de procesoare recent lansate și care sunt semnificativ mai performante decât generația precedentă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Configurația diferă de la un model la altul și nu merită să cheltuiți prea mult pentru că un Core i5 se descurcă foarte bine în special dacă e însoțit de un SSD. Cea mai accesibilă variantă rămâne cea cu Core i3, însă nu e unul oarecare ci unul Kaby Lake. E recomandată o memorie ceva mai mare pentru astfel de procesoare, dar vi îl puteți upgrada dacă alegeți pe unul cu 4GB.

Displayul pare să fie același indiferent de opțiune, adică discutăm de unul standard HD cu protecție mată. Confidențialitatea e foarte importantă la modelele de tip business, de aceea nu se folosesc IPS-uri. În rest, laptopul acesta nu e cu mult mai diferit de altele însă construcția e solidă.

Păreri pro și contra

Sunt multe motive pentru care merită să alegeți acest laptop și le-am enumerat în primul paragraf. Poate fi folosit de oricine deoarece e un desktop replacement foarte bun și are dotări conforme. Aveți posibilitatea să alegeți chiar și variante cu Core i7 Kaby Lake R dacă veți folosi aplicații mai profesionale și vă interesează performanțele procesorului.

Acest HP Probook 430 G5 e unul dintre cele mai interesante soluții oferite de acest brand și care merită luată în calcul dacă vă doriți un laptop cu greutate sub 1.5 kg. Laptopuri sunt tot mai portabile și au tehnologii wireless care redus numărul de cabluri din jurul său.

Lasă un comentariu