HP Omen 15-dc0010nq, laptop cu tehnologia NKRO

Laptopuri de gaming de 15 inci nu costă foarte mult în comparație cu cele de 17 inci, însă mai sunt și alte aspecte care pot afecta prețul. De exemplu, HP Omen 15-dc0010nq are unul dintre cele mai bune procesoare de pe piață, dar și restul componentelor sunt importante. Nu are nevoie de un ecran de 120Hz sau 144Hz pentru că nu veți juca cu atâtea fps-uri, e de ajuns dacă scoateți 40-60 fps. Sunt laptopuri care au plăci video mai scumpe, iar la acelea chiar e nevoie de un ecran îmbunătățit. Calitatea imaginii e superioară pentru că discutăm de un IPS cu rezoluție 1080p, iar noile generații chiar sunt foarte bune.

Această serie nouă beneficiază de o tehnologie care înregistrează apăsări simultane de taste – NKRO. Laptopul acesta are doar tastatură roșie, dar pot fi variante cum e cel din imagine cu mai multe opțiuni de iluminare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tot mai multe laptopuri au noul i7-8750H, doar că nu-l veți vede pe cele office ori multimedia. Placa sa video nu e impresionantă, de aceea are și pe cea dedicată care vă poate rula orice joc și conținut 4K. Mă refer la varianta simplă GTX 1050 de 4GB, iar dacă jucați jocuri care se folosesc mult de procesor, atunci nu văd de ce ați da mai mult pe un laptop cu placă video Ti sau mai superioară.

Păreri pro și contra

Performanțele superioare sunt date de procesorul cu 6 nuclee de la intel, dar și memoria RAM e foarte importantă pentru că e de 2666 MHz. Se poate adăuga memorie suplimentară dar nu cred că are sens să depășiți 16GB, iar în loc să înlocuiți hardul, mai bine instalați un SSD M.2. Un laptop clasic nu are conectivitate atât de bună ca și acesta . Tastatura acestui laptop e mai avansată decât la restul dar nu e una RGB cum are cel din imagine.

HP Omen 15-dc0010nq e echipat cu un sistem audio B&O PLAY care oferă un sunet bogat și clar, poate că nu e ca unul 2.1, însă e mult peste cel al altor laptopuri.

Te-ar mai putea interesa