HP ENVY 4-1020en

Acest ultrabook HP ENVY 4-1020en e unul din seria Sleekbook dar nu diferă cu mult față de modelul anterior care vine cu Core i3. Se adresează posesorilor de laptopuri HP care ar dori să renunțe la actualul model în favoarea unui model mai portabil și elegant. Acesta e unul din puținele modele oferite de acest producător și singurul ultrabook cu subwoofer incorporat. Deci nu veți avea nevoie de un sistem audio 2.1 poate doar de unul surround atunci când vizionați filme. Acest model are în configurația sa un Core i5, un hard disk de tip SATA și 4 GB de RAM. Deci prețul mai atractiv se datorează faptului că nu are SSD, în un SSH ar fi fost indicat. ENVY 4-1020en are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Tastatura

Specificaţii tehnice

Procesorul său e foarte bun chiar și pentru aplicațiile office mai noi deoarece e un Core i5. Autonomia mare se datorează frecvenței scăzute a procesorului – 1.7 GHz. Performanțele sale nu au fost afectate de acest aspect iar pentru că e un Ivy Bridge, veți observa că are și placa video Intel HD Graphics 4000. Cât despre ecranul său, e unul LCD LED HD de 14 inci. Nu cred că ar avea rost să luați încă 4Gb de RAM pe lângă cei 4GB deja instalați. Acest ultrabook e ideal pentru dumneavoastră în special dacă vă plac filmele și muzica deoarece sunetul e clar iar spațiul de stocare e generos – 500GB.

După cum bine știți aceste tipuri de laptopuri nu sunt create pentru a rula jocuri complexe ci să fie de folos utilizatorilor obișnuiți. Adică cei care navighează pe web, folosesc aplicații etc. Bineînțeles nu are tastatură numerică dar nici unitate DVD. Nu cred că lipsa unității DVD e un minus deoarece totul e online iar Windowsul poate fi reinstalat și de pe o memorie USB. Însă vine cu card reader, cameră web, subwoofer, HDMI, USBuri 2.0 și 3.0, LAN, WLAN, bluetooth etc. Deci nu vine cu dotări prea multe și doar subwooferul e o noutate pentru acest tip de laptop.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are Windows 7 preinstalat, autonomie foarte bună, portabil, robust și calitate audio decentă.

Minusuri: lipsa unui HDD mai performant.

Concluzie

Acest HP ENVY 4-1020en e o recomandare iar dacă vă doriți și un SSD, atunci soluția vine de la alți producători. Însă nu toate sunt la fel de accesibile ca și acesta de aceea e bine să luați în considerare raportul performanță/preț.

Te-ar mai putea interesa