HP Elite 8200 All-in-One

Acest sistem desktop PC HP Elite 8200 All-in-One 23 inci e unul care vine cu procesor Core i3, 2GB de RAM, hard de 500GB și Windows 7 preinstalat.  Bineînțeles configurația e nouă și va asigura viteza de procesare necesară pentru aplicații și filme 1080p. Spun asta pentru că are un ecran în acest sens. Se adresează atât companiilor cât și celor care vor un gadget compact cu ecran Full HD, pentru mai multe detalii. Are un aspect elegant însă nu prea modern. Nu știu dacă un laptop de 17-18 inci e o alternativă mai bună deoarece fiecare are nevoie de altceva iar în acest buget, nu prea veți găsi prea multe soluții. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul Core i3 e unul 2100 de 3.1 GHz și care are un cache de 3MB. Placa video cu care vine acesta e una Intel HD Graphics și care face față cu brio fișierelor 1080p. Placa sa de bază e una Intel Q67 Express care vine cu un slot mini PCI-Express x1, sunet SRS Premium, rețea integrată și 2GB de RAM. Chiar dacă nu are prea multă memorie, multitaskingul e bun deoarece memoria e de tip DDR3. Bineînțeles vine și cu unitate DVD RW care nu trebuie să lipsească de pe nici un astfel de desktop.

Spațiul de stocare e de 500GB și pentru că e unul SATA III, performanțele sale sunt peste medie și cu siguranță un laptop nu se poate compara cu acesta. Sistemul de operare e Windows 7 și nu cred că LInux ar fi mai indicat pentru o astfel configurație. Ecranul său e unul Full HD de 23 de inci iar alături de acesta are și două boxe incorporate. Având în vedere că e un All-in-One, are doar o/un unitate/monitor iar consumul e impresionant și de aceea se folosește doar de o sursă de 150 W.

Alte dotări care merită menționate ar fi: camera web, cele 6 USBuri 2.0, ieșirea audio, microfonul, mufa LAN etc. Un minus al acestor gadgeturi, e greutatea lor care e similară cu cea a desktopurilor obișnuite.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ocupă puțin spațiu, puține cabluri, ecran FUll HD, configurație decentă însă nu se adresează celor care vor un model multimedia (în special jocuri) și periferice incluse.

Minusuri: lipsa porturilor USB 3.0.

Concluzie

Având în vedere că acest desktop HP Elite 8200 se adresează segmentului business, nu cred că lipsa touchscreen-ului ar fi un dezavantaj ci doar lipsa porturilor USB 3.0. Însă în mare e o soluție bună pentru acasă și locul de muncă chiar dacă nu e la fel de portabilă ca un laptop, însă oferă o altfel de experiență datorită ecranului mai mare. Am pus un clip cu despachetarea acestuia:

Te-ar mai putea interesa