HP Compaq CQ58-351SQ

Laptopul HP Compaq CQ58-351SQ e unul destul de accesibil și de aceea are și o configurație office. Acesta presupune că are o configurație fără placă video dedicată dar are una AMD destul de bună comparativ cu cele de la Intel. Performanțele ei se datorează și tehnologiei APU de la AMD, astfel că e integrată în procesor. Deci veți putea juca ceva jocuri însă nu la detalii medii ci mici și să nu fie prea complexe deoarece procesorul e unul cu frecvență mică. Avantajul oferit de un așa procesor e acela că are un consum mic de energie, ceea ce rezultă într-o autonomie mare. Designul e reușit însă aș fi preferat finisaje mate în locul celor lucioase. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Zona de sprijin a palmelor e lucioasă ca și capacul, ar fi fost mai bine dacă era semi mată, mată sau texturată.

Tastatura
Tastatura
Din față
Din față

Specificații tehnice

Procesorul de care vă spuneam sus e unul E1-1200 de 1.4 GHz care înlocuiește modelele anterioare ca E-450. Alături de acesta se află o placă video Radeon HD 7310 care se descurcă decent în redarea de filme 720p și unele jocuri mai simple. Ecranul de 15.6 inci e unul bun pentru munca zilnică dar și pentru a viziona un film de la distanță mică. Pentru o imagine mai mare se poate conecta un televizor sau un monitor (chiar și FullHD deoarece laptopul are HDMI).

Capacitatea memoriei e de 4GB, dar pentru cei mai pretențioși, se poate upgrada la 8GB deoarece are un slot liber. Însă nu-i văd rostul deoarece nu e un laptop multimedia. hardul e unul generos și oferă un spațiu de stocare de 750GB. E unul destul de mare pentru un laptop așa de ieftin, motiv pentru care apreciez acest aspect. Dotările sale sunt bune: cameră web HD, difuzoare stereo, bluetooth, WLAN, USBuri etc. Autonomia e una peste medie deoarece are o baterie de 6 celule și un procesor decent.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un preț atractiv, bluetooth, hard disk mare, memorie RAM suficientă și fiabil.

Minusuri: lipsa USBurilor 3.0.

Concluzie

Acest HP Compaq CQ58-351SQ. e un model nou și se poate observa acest aspect din configurația sa. Am pus un clip cu despachetarea unui model similar dar care are o configurație diferită (designul e același deoarece e vorba de aceeași serie CQ58).

Lasă un comentariu