HP 17-cb0003nq, laptop cu rată de refresh 144 Hz

Laptopul din imagine se numește HP 17-cb0003nq și e un model deosebit, iar acest aspect e destul de evident. Construcția mai solidă e specifică laptopurilor de gaming pentru că se folosesc de componente diferite și sistemul de răcire e mai avansat. La interior veți găsi coolere mari care răcesc bine procesorul, dar și placa video. Puțini producători mai oferă soluții cu un singur cooler, dar eu le-aș evita chiar dacă greutatea redusă ar fi un motiv de luat în considerare.

Sunt câteva configurații care poate v-ar interesa însă nu toate oferă un ecran IPS de 144 Hz ca cel de jos, astfel puteți face setările din jocuri pentru a obține mai multe fps-uri (peste 60). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul de pe acesta e foarte popular deoarece e prezent pe multe laptopuri și cred că în curând vom vedea o alternativă de la AMD cu 6 nuclee. Până atunci vă puteți mulțumi cu cel mai avansat CPU e pe piață, iar aici mă refer strict la platforma mobilă. Componentele de pe laptopuri sunt diferite de cele de pe desktopuri, în sensul că au un consum mai redus de energie. Placa video GeForce e una actualizată și veți rămâne surprinși de performanțele sale.

Păreri pro și contra

HP 17-cb0003nq e mult mai diferit decât cele din generațiile precedente și se vede că s-a lucrat mult la noul design. Porturile sunt poziționate bine, aerul cald e evacuat foarte bine fără a crea disconfort, ecranul e poziționat mai sus și ramele au scăzut. La interior lucrurile stau destul de bine și e loc de o memorie RAM chiar mai mare, iar 16GB ar fi de ajuns pentru cele mai multe aplicații sau jocuri. Poate că-l doriți doar pentru că arată bine și e performant, atunci actuala configurație de ajuns și nu e nevoie să investiția mai mult în el.

Atunci când alegeți un laptop pe care să vă jucați jocuri, trebuie să țineți cont că-l veți folosi câțiva ani, de aceea trebuie să aibă niște componente noi și să fie loc chiar și de un upgrade.

Te-ar mai putea interesa