HP 17-cb0002nq, laptop mare cu hard disc și SSD

Seriile de laptopuri de gaming sunt numeroase și diversificate, iar modelul HP 17-cb0002nq face parte dintr-o serie avansată. Se vede după construcție că e solid și porturile sunt așezate foarte bine. Mă refer la faptul că acestea se află mai în spate, astfel că acele cabluri nu vor deranja. Singurele periferice de care aveți nevoie sunt mouse-ul și eventual o pereche de căști, dacă un sistem audio nu vă place. Chiar și așa nu consider că e o investiție prea mare ținând cont că ține locul unui desktop, iar perifericele necesare sunt câteva după cum am mai și menționat.

Costă mai mult decât un laptop simplu sau unul de 15 inci cu aceleași componente, dar un ecran de 17 inci chiar face diferența. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Componentele prezente pe acesta sunt următoarele: procesor i7 9750H, placă video GTX 1660Ti, hard disc de 1TB, SSD de 256GB, și memorie de 16GB. Chiar nu aveți nevoie de mai mult, adică nici nu vă veți gândi la un upgrade.

Ecranul său e de 17.3 inci chiar dacă la prima vedere pare a fi un laptop de 15 inci, din cauza designului mai compact. Totuși, greutatea e una mare pentru că e un laptop solid și care va fi răcit foarte bine de acele coolere interioare.

Păreri pro și contra

Tehnologia WiFi la acesta e unul e tip Dual Band, motiv pentru care internetul va fi la fel ca și cel prin fir, însă trebuie să fie un semnal bun. Tastatura iluminată nu lipsește și tot mai multe modele au acel sistem audio Bang & Olufsen. Calitatea audio e importantă, însă ecranul e și mai important de aceea a fost pus un IPS, care are unghiuri de vizionare mari.

HP 17-cb0002nq e ceva mai greu decât laptopurile convenționale, dar sistemul de răcire e mult mai eficient la acesta decât la generațiile precedente. Doar laptopurile profesionale, de tip business, vin obligatoriu cu Windows 10 pentru a putea fi folosite în companii, însă se poate achiziționa ulterior acest sistem de operare. E comercializat și pe stick USB, dacă nu aveți unul și instalarea durează puțin pentru că avem un SSD.