HP 15-dh0001nq, laptop de 15 inci cu RTX 2060

HP 15-dh0001nq este un laptop de jocuri din seria Omen by HP şi pe lângă faptul că are procesor i7 are şi cip grafic RTX 2060 cu 6GB memorie RAM video.
Oferă şi o portabilitate bună din perspectiva faptului că are o greutate de circa 2,3kg. Autonomia lui e de circa 4 ore, deci nimic special.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop de generaţie nouă cu tastatură iluminată şi co construcţie robustă.


Păreri pro şi contra

Modelul HP 15-dh0001nq e unul care vine cu un ecran de 15,6 inci a cărui rezoluţie e de 1920×1080 pixeli, iar panelul e unul IPS pentru a avea unghiuri de vizualizare foarte bune.
Pentru stocare se foloseşte de un SSD tip M.2 cu capacitate de 512GB.
La partea de memorie RAM are 16GB instalaţi, ambele sloturi fiind ocupate.
Procesorul e cea mai importantă piesă dintr-un dispozitiv modern, iar în cazul acestuia discutăm despre i7-9750H cu şase nuclee şi care e special pentru laptopurile de jocuri.
Nu este echipat cu unitate optică, dar are 4 porturi USB aşa încât să puteţi instala diverse programe sau sistemul de operare de pe un stick USB.
Şi sunetul e unul calitativ deoarece e vorba despre difuzoare Bang & Olufsen.
Construcţia e una aşa încât laptopul să fie subţire (2 cm), iar totul să fie răcit foarte bine. La astfel de laptopuri e foarte importantă răcirea pentru performanţă şi durabilitate.
La capitolul ergonomie are tastatură iluminată, ecran cu finisaj anti-orbire (adică lumina să nu se reflecte) şi greutatea redusă.
E o tendinţă la unele branduri să renunţe la camera web, însă acesta are aşa ceva, iar Skype precum şi alte servicii pot fi utilizate fără probleme.

Acest laptop reprezintă o soluţie portabilă (prin faptul că are greutate redusă) şi performantă pentru cei interesaţi de ceva nou.
Poate fi considerat un desktop replacement, ajutându-vă să aveţi un birou mai liber.
Eu recomand s-i instalaţi Windows 10, instalarea putându-se face de pe un stick. Driverele şi le instalează Windows-ul automat când e conectat la net, iar dacă vreţi ceva driver anume atunci îl găsiţi pe site-ul producătorului.