HP 15-db0040nq, laptop cu procesor Ryzen 3 2200U

HP 15-db0040nq e un laptop al anului 2018 dotat cu un procesor echivalent Pentium/i3 și are două nuclee. Acest procesor vine cu cip grafic integrat numit Radeon Vega 3 care este mai performant decât un Intel HD Graphics.
E un laptop multimedia-office pentru cei interesați de un dispozitiv care să se descurce de minune la navigat pe Internet, filme, muzică și editat documente.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un dispozitiv cu ecran de 15,6 inci care are rezoluție 1920×1080 pixeli precum și panel SVA (un panel cu unghiuri de vizualizare bune).


Beneficii

Laptopul HP 15-db0040nq e unul cu wireless ac 2×2 și LAN Gigabit (10/100/1000). Din această cauză Internetul va fi foarte rapid.
Portabilitatea e foarte bună cu o greutate de 2kg și o baterie care ține maxim 7 ore. Trebuie ținut cont și de faptul că are unitate DVD.
Pe post de memorie are DDR4 cantitate 4GB, iar pentru stocare are un hard de 500 de giga.
Fiabilitatea e una foarte bună deoarece în mod standard acest laptop are o garanție 2 ani, iar dacă doriți o puteți extinde la mai mult (plus unul sau doi ani).

Dezavantaje

Din păcate nu are Windows 10 preinstalat, dar se poate instala de pe DVD sau stick USB. Eu recomand acest sistem de operare deoarece e cel mai bun și pentru el există o sumedenie de aplicații.
Unitatea optică proate că e bună în medii business, dar în ziua de azi și-a cam pierdut din utilitate în cazul în care doriți să folosiți laptopul pentru acasă.

Concluzii

Dacă vă doriți un laptop care să arate bine și care să vină cu specificații optime pentru sarcini office atunci acest model cu procesor Ryzen 3 2200U ar fi recomandarea mea. Pe desktop există un procesor oarecum echivalent – 2200G – doar că are 4 nuclee și performanțe ușor mai bune.
Dacă vreți să-l faceți mai rapid atunci cel mai bun lucru pe care puteți să-l faceți e să adăugați un SSD. Acesta va face laptopul mult mai rapid.

Te-ar mai putea interesa