Himedia Q10, media player cu Android

Dacă ai un televizor mai slăbuț, în sensul că nu poate reda prea multe tipuri de fișiere și nici nu are acces la Internet, atunci un astfel de media player Himedia Q10 ar fi o soluție ieftină. De ce acest mini PC? Pentru că vine cu Android (nu oricare versiune, ci 4.0, deci cea mai nouă) și pentru că re conectivitate wireless incorporată. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care nu e deloc mare dacă e să ne gândim că are o capabilitate extinsă datorită sistemului de operare.

Aspect

E un model negru care nu o să ocupe prea mult loc deoarece e realizat compact. Poate că di poză aveți impresia că e prea mare pentru un player, iar asta e oarecum corect deoarece în interiorul său se poate monta chiar și un hard. Dar, nu e exagerat de mare și de aceea eu zic că e compact.

Pachetul
Pachetul

Caracteristici tehnice

Are un hardware de top reprezentat de un procesor de 1Ghz, 1GB memorie RAM și un flash ROM de 4GB. Flash ROM-ul reprezintă memoria internă din care doar 1-2GB pot fi utilizați, restul fiind ocupați de OS. Puteți conecta multiple dispozitive la el deoarece are HDMI, Wireless, HiShare, Airplay DLNA, spațiu de montare hard de 3.5 inci și altele.

Păreri pro şi contra

Apreciez faptul că e foarte ieftin, că are un firmware capabil și o fiabilitate ridicată. Dacă o să conectați acest aparat la un televizor atunci acel televizor va fi mult peste oricare Smart TV existent pe piață deoarece are browser cu suport Adobe Flash (dacă nu vă place browser-ul incorporat atunci puteți instala altul de pe Android Market/Google Play) și e extensibil cu aplicații și jocuri.
Din păcate nu are o memorie prea mare și aici mă refer la memoria internă.

Concluzie

În rest, dacă vrei să descarci filme de pe torrent direct de pe televizor, să intri pe ‘net, să accesezi diferite servicii de streaming și să te joci atunci acest player ar fi unul foarte bun. Datorită Android poate fi utilizat pentru diverse lucruri deoarece acesta e un sistem de operare foarte modern bazat pe Linux și de aceea e stabil.

Te-ar mai putea interesa