Google Nexus 7 II, tabletă FullHD

Google Nexus 7 II e a doua generați de Nexus 7 și diferențe între ele sunt spațiul de stocare, dar și conectivitatea (WiFi sau WiFi+3G). Astfel puteți alege între varianta de 16GB și de 32GB. Designul nu e cu mult mai diferit, dar în partea din spate se află o cameră foto. La interior lucrurile satu altfel, are un Snapdragon S4 în locul procesorului Tegra 3. Ecranul e deosebit comparativ cu cel al altor tablete de 7 inci, deoarece e unul FullHD. E alternativa perfectă la un iPad Mini chiar dacă sistemul de operare e diferit – Android.

Prețul nu e mult diferit față de cel al seriei precedentă, deasemenea nu văd nici o variantă cu 8GB spațiu de stocare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Procesorul e diferit deoarece e Qualcomm S4 Pro din familia Snapdragon S4 cu 4 nuclee și procesor grafic performant – Adreno 320. Are un ecran de 7 inci cu panou IPS și rezoluție 1200p. Astfel densitatea pixelilor e foarte bună și e nevoie să mai măriți scrisul sau imaginea. Aveți suficientă memorie RAM pentru un astfel de sistem de operare și actualele aplicații – 2GB. Memoria internă utilizabilă e ceva mai puțină deoarece sistemul e instalat pe ea.

Dacă e nevoie de mai mult se poate introduce un card de memorie ori alegeți un serviciu online de stocare de fișiere. Camere foto sunt destul de utile dar nu sunt foarte performante – au senzori de 1.2MP și 5MP (cea din spate e numai). Nu e dotată cu 3G dar are WiFi și bluetooth. Deci se poate conecta o tastatură wireless dacă doriți, iar cu funcția WiFi hotspot a unui smartphone puteți rezolva acea lipsă – 3G.

Autonomia tabletei ține de cât de solicitată e configurația/tableta. Astfel că în timpul jocurilor ori redării de filme, autonomia scade drastic. E dotată cu port audio, microfon, USB și GPS. Deci poate fi folosit precum un sistem de navigație GPS. Versiunea de Android e 4.3 Jelly Bean și cea mai nouă e 4.4.

Plusuri: procesor foarte bun, autonomie de până la 9 ore, calitatea construcției, are suficient spațiu și memorie RAM.
Minusuri: lipsă HDMI.

Google Nexus 7 II e cea mai nou tabletă de la Google și e realizată în colaborare cu Asus. De aceea, vom vedea și cea mai nouă versiune de Android – 4.3 Jelly Bean, dar să sperăm că va primi și un upgrade la KitKat (4.4). Nu arată prea diferit față de seria precedentă, dar sunt câteva diferențe care devin evidente.

Te-ar mai putea interesa