Fujifilm FinePix XF1

Sunteți în căutarea unei camere foto elegante și performante? O recomandare ar putea fi acest aparat foto digital Fujifilm FinePix XF1 deoarece vine cu cele mai bune caracteristici tehnice pentru dimensiunile sale, corpul are un finisaj interesate care vine pe trei culori (roșu, negru și maro) și încape în orice buzunar. Mai precis, are un corp din aluminiu rezistent iar suprafața colorată e realizată din piele sintetică care oferă o oarecare plăcere la atingere. Are lentile de f/1.8 care vă permit să fotografiați rapid chiar și în condiții de luminozitate scăzută. Iar această caracteristică împreună cu senzorul Exmor și blitz-ul inteligent, vor oferi rezultate impresionante pentru un model compact. Poate fotografia așa de rapid și datorită procesorul de tip EXR. Bineînțeles un astfel de aparat vine cu multe funcții și control manual asupra zoomlui (are inel). FinePix XF1 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are un senzor Exmor de 12 MP care poate realiza fotografii detaliate și filme la calitate maximă 1080p. În cazul în care ați ales un card mai mic – 4/8GB, puteți filme 720p mai mult iar sunetul e la fel de bun (stereo). Procesorul de imagine e un EXR care împreună cu restul dotărilor sale oferă cele mai bune rezultate într-un timp scurt. Spre deosebire de restul aparatelor compacte, acesta are un nel pentru zoom,ideal pentru cei ce vor să folosească zoomul inteligent 8x sau cel optic 4x. Această caracteristică îmi amintește de aparatele mirrorless, aparate care pot fi considerate alternative în acest buget.

Pe partea de control al fotografiei vine cu: balans alb, efecte foto, sensibilitate ISO, presetări efecte foto etc. Bateria proprie oferă în jur de 250 de cadre autonomie, nu e foarte mare această autonomie dar nici mică. Are conectivitate HDMI de tip mini, AV și USB. Ecranul e unul clasic de 3 inci și care e însoțit de suficiente butoane în partea dreaptă, astfel că un ecran tactil nu ar fi fost mai util.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: se simte bine în mână datorită pielii sintetice, inel de zoom, panorame 360 de grade, filmează 1080p, blitz inteligent (controlează intesitatea sa în funcție de intesitatea luminii din jur), senzor Exmor etc.

Minusuri: eleganța își are prețul :).

Acest Fujifilm FinePix XF1 e cea mai elegantă soluție de pe piață, iar alternative la aceasta ar fi aparatele foto mirrorless care au prețuri similare și obiective mai bune (chiar interschimbabile). Jos am pus despachetarea acestui aparat și se observă că e vorba de cel pe negru. Astfel vă faceți o idee despre conținutul pachetului:

Te-ar mai putea interesa