Electrolux EIS8134, plită incorporabilă de 78 cm

Plita electrică e cea mai comodă soluție de pe piață, iar modelul Electrolux EIS8134 e unul recent lansat. Pot spune că face parte dintr-o serie specială și se vede și după cum arată. Zonele de gătit sunt evidențiate diferit față de ce am văzut la modele clasice și dimensiunile par să fie aceleași. Cu alte cuvinte, zonele se adaptează la mărimea vasului pentru că e vorba de o tehnologie de încălzire cu inducție. Aceasta încălzește doar vasul (trebuie să fie feromagnetic), nu și plita. Astfel, puteți pune mâna pe ea fără să vă accidentați, chiar și după folosire.

Panoul de control e diferit în sensul că oferă ceva mai multe opțiuni și selectarea treptei de încălzire se face destul de ușor (prin mai puține apăsări). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tehnologia cu inducție e cea mai avansată, dar sunt plite pe gaz care au zone de gătit cu trei inele de ardere. Deci există alternative însă dacă vreți o plită cu suprafață netedă care se curăță ușor și  care arată diferit, atunci optați pentru pentru un modernă ca cea de sus. Cablul de alimentare e suficient de lung și puteți avea o priză în apropiere în caz că vreți să montați cuptorul lângă.

Păreri pro și contra

Modelul din imagine are o lățime mai mare pentru că zonele sunt mai mari și trebuie să fie suficient spațiu între ele. Vasele mici pot fi puse pe orice zonă doriți, deoarece se detectează automat vasul. Se poate găti orice pe ea și față de plitele cu gaz, aceasta încălzește uniform și constant fără a arde preparatul. Dacă ați mai găti o anumită supă, puteți seta timerul și plita se va opri exact când vă doriți. Funcția PowerBoost e perfectă pentru preparatele care se gătesc rapid pentru că mărește randamentul.

Un model ca acesta, Electrolux EIS8134, vine cu funcția avansată numită Hob2Hood care permite conectarea plitei la hotă, astfel că veți controla un singur aparat și nu două. Aveți control individual pentru fiecare zonă și setările se pot face prin câteva apăsări.