Dell XPS 13 9360, ultrabook din fibră de carbon și aluminiu

Ultrabookul Dell XPS 13 9360 vine echipat cu cel mai nou procesor Intel numit i7-7650U, care se descurcă foarte bine în majoritatea cazurilor. Acesta pare a fi cel mai bun model de 13.3 inci de pe piață, dar depinde și ce preferințe aveți (culoare, componente, dotări speciale). Oricum, greutatea de numai 1.29 kg se datorează dimensiunilor sale și materialelor folosite – fibră de carbon și aluminiu. Indiferent de model, dotările sunt cam aceleași iar configurația poate afecta mult prețul (procesor, RAMi, SSD).

Din poza de jos se vede foarte bine construcția sa și cât de generos e touchpadul său. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu e nevoie de generația Kaby Lake R că doar nu va fi folosit pentru taskuri grele și eficiența e foarte importantă atunci când vă doriți o autonomie mare. Ecranul oferă numeroase beneficii iar una dintre ele e tehnologia touch, adică puteți interacționa mai ușor cu interfața. Datorită lui, construcția ultrabookului e foarte compactă pentru că marginile sunt subțiri.

Se mișcă excelent cu 8GB RAM și SSD de 256GB, dar voi puteți lua în considerare ceva mai avansat dacă îl doriți pentru o perioadă mai îndelungată. Poate fi folosit ca un laptop multimedia datorită experienței plăcute oferite de difuzoare și ecran. Fiind atât de subțire, e și normal să nu aibă anumite porturi care până la urmă vor dispărea (mă refer LAN, VGA, USB 2.0).

Păreri pro și contra

Tastatura e plăcută la atingere, touchpadul e suficient de mare pentru a nu mai folosi un mouse, ecranul e unul dintre cele mai interesante variante disponibile pentru acest tip de gadget, are TPM, tastatură iluminată și altele. E prezent și un conector Thunderbolt v3 pentru a putea conecta o placă video externă, dacă vă interesează jocurile pe un gadget mobil, însă are și alte utilități. Piața laptopurilor premium/business e în continuă creștere deoarece utilizatorii caută un produs cât mai elegant și avansat.

Dintre toate modelele disponibile, Dell XPS 13 9360 cu Windows 10 și cu SSD mai mic e o alegere inspirată, dar poate vă doriți ceva mai mult. După cum am precizat anterior, diferențele între laptopuri sunt destul de puține.

Te-ar mai putea interesa