Dell U2414H, monitor LED IPS de 23.8″

Dell U2414H face parte din seria UltraSharp care e una de tip business dar poate fi utilă și pentru acasă. Îmi place foarte mult designul: finisaj negru cu stand gri, margini înguste (pentru a putea pune alte monitoare similare alături) și ecran generos (chiar dacă pare cam mic). Îl puteți folosi aproape pentru orice, mai puțin jocuri deoarece timpul de răspuns nu e perfect. Există și alternative mult mai mari dacă aveți un buget generos dar decât să luați unul mai mare, mai bine alegeți 2 ca și acesta (în special dacă vă place să faceți multitasking). Spațiul de lucru crește cu două monitoare și e bine așa dacă lucrați cu programe profesionale ori office.

Prețul e ceva mai mare decât cel al altor monitoare de la producători la fel de cunoscuți. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Monitorul
Monitorul

Display-ul de 23.8 inci e unul LED cu panou IPS astfel că unghiurile de vizibilitate cresc la 178 de grade pe orizontală și verticală. Adică imaginea e impecabilă indiferent de unghi și acest aspect e util la prezentări (dar și când vizionați conținut media – filme). Ecranul e suficient de mare pentru a putea edita diverse în special că rezoluția e una Full HD. Există monitoare cu ecran Retina dar sunt prea scumpe.

Alte caracteristici de imagine sunt următoarele: timp de răspuns de 8 ms, luminozitate de 250 cd/mp2, contrast de 2 milioane la 1, aspect lat și contrast tipic de 2000 la 1. Sunt multe modele cu caracteristici de imagine similare dar nu sunt chiar la fel. Acesta poate fi montat cu un kit special – VESA 100 cu 100 cm.

Nu dispune de difuzoare integrate or tuner TV, dar are multe porturi sau intrări video: două HDMIuri, DisplayPort și DVI. Adică se pot conecta mai multe la un singur monitor (desktop, laptop, media player, telefon, tabletă etc.) USB hub vă oferă posibilitatea de conectare a unor periferice cu interfață USB și astfel totul e la îndemână. E destul de greu de mutat datorită greutății sale – 8 kg, iar puterea consumata de 74 W e cea maximă.

Plusuri: arată foarte bine, ecran IPS FullHD, multe intrări video, USB hub, preț bun și fiabilitate.
Minusuri: timpul de răspuns nu e ideal pentru gamerii înrăiți.

Dell U2414H e o soluție office perfectă pentru voi și nu văd de ce ați opta pentru un alt brand. Dell a demonstrat că poate oferi fiabilitate, ce e mai bun de pe piață (tehnologii) și dotări speciale. Jos am postat un clip cu despachetarea sa și pot spune că poate fi confundat și cu alte modele, dar nu toate au aceeași diagonală.

Te-ar mai putea interesa