Dell SE2417HG, monitor TN pentru gaming

Monitor TN Dell SE2417HG are o construcție reușită și se vede foarte bine din pozele de prezentare, însă în realitate arată mult mai bine. Panoul TN e foarte bun pentru gaming doar că nu sunt unghiuri de vizibilitate ca la IPS, însă veți avea alte specificații mult mai bune – culori bogate, contrat generos, timp de răspuns mic. Cele mai ieftine monitoare de pe piață au acest tip de panou pentru că are un cost de producție mic și e ușor vizibil acest lucru.

Un IPS cu timp de răspuns de 1 ms costă cu vreo 200 de lei mai mult decât cel de jos și nu știu cât de mult v-ar ajuta în jocuri pentru că nu veți sta de parte de ecran. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acesta e bun chiar și pentru uz office și chiar nu aveți ce să-i reproșați. Ecranul acesta e chiar generos și poate că din poze nu puteți aprecia cât de mare e.

Monitorul are aspect standard 16:9 care oferă o rezoluție 1920 cu 1080 pixeli, adică e FullHD. Pe acesta se pot juca jocuri competitive destul de bine pentru că timpul de răspuns e de 2 ms, iar rata de refresh e și el bun (maxim 83 Hz pe orizontală și maxim 76 Hz pe verticală). Dacă vreți să folosiți HDMI-ul, trebuie cumpărat cablul pentru că nu e inclus (doar VGA-ul e în pachet).

Păreri pro și contra

Conectivitatea e bună atât pentru cei care au un PC avansat cât și pentru cei care vin doar cu ieșire VGA. De pe spate se vede foarte bine că nu poate fi montat pe perete și porturile sunt poziționat interesant pentru a putea face un cablu management ca la carte prin spatele piciorului. În ceea ce privesc ajustările de ecran, se poate doar înclina în funcție de poziția voastră la birou sau poate vă uitați la el de la distanță.

Dell SE2417HG e un monitor mare pentru gaming și pentru un buget limitat. Nu e necesar un panou IPS dacă nu vă uitați la filme din pat sau de pe o canapea, poate că preferați televizorul pentru că e mult mai mare decât acest monitor.

Te-ar mai putea interesa