Dell Optiplex 9020 MT, sistem desktop business performant

Dell Optiplex 9020 MT e o alegere de tip business destul de bună ținând cont de procesor și placă video. Chiar dacă un desktop de la alți producători, e mai accesibil (cu aceleași specificații), nu toate sunt la fel de fiabile. Vreau să spun că acesta poate fi o investiție pe viitor mai bună iar accesul la diverse componente e mai ușor. Carcasa e una obișnuită (ținând cont de dimensiuni) și poate ocupa destul de mult spațiu comparativ cu un laptop dar performanțele sunt diferite.

Un laptop e puțin mai scump dar cu performanțe mai mici, singurul avantaj oferit e portabilitatea (dimensiuni redus și greutate mică). Ținând cont de ce oferă și cam cui se adresează. Trebuie să țineți cont de faptul că nu pate fi foarte accesibil. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Desktopul
Desktopul

Procesorul său de tip Haswell e un i7-4770 de 3.4 GHz iar placa video e una tot de la integrat. Bineînțeles, acest desktop poate fi folosit și pentru redare de filme, dar și jocuri datorită acelei plăci video Radeon HD 8490. Placa de bază e una destul de bună și veți gpsi 4Gb de RAM instalat dar se poate pune și mai mult. E una de tip Single Channel iar hardul e de 7200 RPM. Nu e un hard mare dar puteți ține multe fișiere pe el – 500GB.

Un SSD ar fi o alegere mai bună chiar dacă costă deoarece programele vor porni instantaneu. Ca și sistem de operare are Ubuntu dar eu aș alege Windows 7. Mouse-ul și tastatura sunt incluse dar nu sunt cele cu interfață wireless, ci USB. Are și boxe integrate deci nu e nevoie de boxe externe sau clasice. Puteți să vă luați periferice de care doriți dacă cele incluse nu vă plac. Un monitor cu DisplayProt și cu ecran FullHD de 24-27 inci ar fi perfect pentru acest PC.

Carcasa sa e una de tip business și are porturile următoare: patru USBuri de tip 3.0, șase porturi USB 2.0, mufă LAN, serial, ieșire VGA, ieșire Display Port etc.

Plusuri: soluție fiabilă, configurație performantă, porturi USB de înaltă viteză – 3.0, DisplayPort, boxe integrate, ușor de upgradat etc.
Minusuri: cred că e prețul.

Dell Optiplex 9020 MT e unul dintre multele desktopuri business, dar nu toate vin cu placă video dedicată, deci acesta se adresează celor care vor să folosească programe 3D de proiectare ori editare.

Te-ar mai putea interesa